Архив

Отзиви и поздравления за успехите на наградените колеги в националните и регионалните медии

15.12.2010

Отзиви и поздравления за успехите на наградените колеги в националните и регионалните медии

в. 24 Часа

50% от туристите китайци след 10г.

Годишни награди 2010



в. Народно дело

Боряна Тодорова

По следите на европейските столици на културата

Годишни награди 2010



в. Телеграф

Валери Роев

Българин става хотелиер N1 в света

Годишни награди 2010



в. Труд

Свилена Велчева

"Легенда за Аладжа манастир" в атракция N1 за 2010 г.

Годишни награди 2010



в. Труд

Орлин Георгиев

Happy Sushi стана суши ресторант на годината

Годишни награди 2010



Happy Sushi най-добър суши ресторант на 2010 г.

Годишни награди 2010



Happy Sushi най-добър суши ресторант на 2010 г.

Годишни награди 2010



в. Черно море

Грандхотел "Варна" с приза за най-добър ваканционен комплекс

Годишни награди 2010



СЕДМИЧЕН ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

Министерство на икономиката, енергетиката и туризма,
Брой 79 / 25.11.2010 г.

БХРА връчи Годишните си награди за 2010 година

Годишни награди 2010



в. Дневник

01 декември 2010

Черноморския туризъм с най-много награди в годишната класация на БХРА

Годишни награди 2010

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация връчи за 14-ти път своите годишни награди. "Най-дългогодишните отличия в туризма се връчват от 1996 г. първоначално в няколко основни категории, а през годините те се увеличават, следвайки успешното развитие на българския туризъм", каза по време на церемонията председателят на асоциацията Благой Рагин.

За градски бизнес и СПА хотел на 2010 г. бе отличен Гранд хотел и СПА "Приморец" – Бургас. Грандхотел Варна ризорт & СПА стана ваканционен комплекс на 2010 г.

Ваканционен морски тризвезден хотел на 2010 г. стана хотел "Тракия Гарден" - кк "Слънчев бряг", а като бутиков хотел за 2010 г. хотел "Вентура" във Варна.

Пак във Варна дойде и наградата за Мотел на 2010 г. В тази категория бе отличен мотел "Ханът".

Отличието за ваканционно селище на 2010 г. бе прписъдено на хотелски комплекс "Санта Марина" – Созопол.

Хотелски мениджър на 2010 г. стана Иван Портних, генерален мениджър на Гранд хотел Варна ризорт&СПА, а като най–успешно развиваща се българска хотелска марка за 2010 г. бе посочена веригата "GRIFID Hotels".

В категорията А-ла-карт ресторант на 2010 г. награда бе присъдена на ресторант "Медитеранео" хотелски комплекс "Иберостар Обзор бийч - Изгрев" - кк "Златни пясъци".

Бизнес ресторант на 2010 г. стана ресторант "Ноти" във Варна.

За принос в развитието на детския и юношеския туризъм в България беше огличен Стефан Трифонов, директор на Международния център за детски и юношески туризъм "Мистрал 2" - Свети Влас, а за За цялостен принос в мениджмънта на туризма награда получи Тодор Панайотов, изпълнителен директор на "Сънсет Ризорт Мениджмънт" ЕООД в Поморие.

Наградата на БХРА за културна атракция през 2010 г. беше присъдена на аудиовизуалния спектакъл "Легенди от Аладжа манастир". Той е съвместна продукция на регионалния исторически музей – Варна и Продуцентска къща ЦСМ ООД – София и е посветен на 150 – годишнината от рождението на братята Карел и Хермин Шкорпил. Спектакълът е изграден по мотиви от легендите за средновековния скален манастир край Варна и включва елементи, представящи богатото културно наследство на племената и народите, населявали варненския регион от най – дълбока древност.

Смелото творческо решение – да се превърне самият скален масив, в който са издълбани помещенията на манастира в огромен екран, върху който се проектират филмови импресии и светлинни етюди, обогатени с оригинална музика и звукови ефекти, няма аналог в цяла Югоизточна Европа.

Една от най- престижните награди на асоциацията – за принос в изграждане туристическия имидж на България за 2010 г. бе присъдена на Фондация "Созопол". Сред разработените и изпълнени проекти от нея са "Създаване и популяризиране на културния туристически продукт в гр. Созопол, чрез реставрация на южната крепостна стена и кула и строителството на обществено туристическа инфраструктура за хора с увреждания"; "Реставрации и адаптация на възрожденска къща"; "Архитектурно – исторически комплекс "Стената".

Като най-ползотворно в сферата на туризма тази година бе определено сътрудничеството с община Бургас.

Наградата за най-ефективни туристически материали за 2010 г. беше присъдена на Екатерина Геловска - главен редактор на сп. HoReMag, издание на най-голямата бизнесиздателска група в България "Икономедиа" АД.



БНР

Четвъртък, 25 ноември 2010

Програма "Хоризонт" с годишна награда на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация

Годишни награди 2010

© Снимка: Гергана Авджиева

На официална церемония програма "Хоризонт" на Българското национално радио беше отличена от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ като медиата, отразявала най-ефективно туризма през 2010-а година. Наградата получи директорът на "Хоризонт" Калина Станчева. На церемонията генералният директор на БНР Валери Тодоров връчи наградата за най-добро ваканционно селище на 2010-а година на хотелския комплекс "Санта Марина" в Созопол.



в. Марица

28 Ноември 2010

Евелина ЗДРАВКОВА

Хотел „Хисар" - СПА хотел на годината

Хотел „Хисар" - Хисаря, е СПА хотел на годината в класацията на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за 2010 г. За четиринадесети път БХРА отличава най-добрите хотели, ресторанти и мениджъри в България. Специалната церемония за връчване на наградите - в 31 категории, беше на 25 ноември в Интер експо център в София. Присъстваха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и неговият заместник Иво Маринов.

Инж. Димитър Георгиев, собственик на хотел „Хисар", получи грамота и статуетка от председателя на БХРА Благой Рагин.

Това е изключително признание за нас, ние сме единствените отличени от региона на Пловдив, благодари г-н Георгиев.

Почетното отличие се връчва от 1996 г. за успешно предприемачество в туризма. Годишните награди на асоциацията са най-дългогодишните награди в България в бранша, като целта им е подкрепа на хората, които благодарение на личната си инициатива, професионална квалификация и с цената на много рискове доказват, че туризмът трябва да бъде приоритет в българската икономика.

Най-добър хотел на годината е поредното признание за екипа на инж. Димитър Георгиев. Хотел „Хисар" - Хисаря, е номер едно за лечение и спа в конкурса на Българския Съюз по Балнеология и Спа туризъм. Комплексът е „Най-добър" в категорията „Медикъл Спа Комплекс" за 2009 г.

Комплексът осигурява не само почивка на хората, но също и лечение, профилактика и рехабилитация. Освен това хотелът притежава съоръжения за активен отдих - минифутболно игрище, плувни басейни, тенис кортове, билярд, боулинг. Хотел „Хисар" има 166 стаи и е целогодишно активен.



в. Банкерь

02.12.2010

Ваканционно селище "Санта Марина" в Созопол с още една награда за 2010 година

Ваканционното селище "Санта Марина" в Созопол беше отличено с приз за "Най-добро ваканционно селище на 2010 г." в Годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

През април тази година ваканционното селище, което е най-мащабния инвестиционен проект на "ФеърПлей Пропъртис" АДСИЦ получи златен приз и в международния конкурс на руското издание Homes Overseas – Homes Overseas 2010 Russian Awards в категорията "Най-добър проект в България".

"ФеърПлей Пропъртис" е най-голямото по активи дружество за секюритизация на недвижими имоти (без тези за земеделска земя) по статистика на Комисията за финансов надзор. "ФеърПлей Пропъртис" е листвано на "БФБ-София" от 17 февруари 2006 година. Основен акционер в дружеството е "ФеърПлей Интернешънъл" АД с 66.97% дял в капитала, а останалите акционери са институционални инвеститори (10 пенсионни, 19 договорни фонда и инвестиционни дружества) и над 330 физически и юридически лица, дребни инвеститори.

Към края на септември 2010 г. инвестиционният портфейл на "ФеърПлей Пропъртис" включва десет проекта от различни пазарни сегмента. Общата им РЗП е 374 хил. кв. м, а извършените от дружеството инвестиции към 30 септември са в размер на 178 млн. лева.



News.dir.bg

25 ноември 2010

Бургас и Варна с най-добрите хотели за 2010 година

Годишни награди 2010

Напливът от туристи е от ключово значение за оценката на хотелите
Сн.: EPA/БГНЕС

На стилна и изискана церемония в зала „Витоша” на Интер експо център в столицата бяха връчени наградите за 2010 г. в туризма.

За четиринайсети път Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) отличи най-добрите хотели, ресторанти и мениджъри в у нас. В присъствието на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и неговия заместник Иво Маринов бяха раздадени награди в общо 31 категории. Най-престижното отличие за „Градски бизнес и СПА хотел на годината” отиде у Гранд хотел и СПА „Приморец” – Бургас, докато морската ни столица взе друга важна награда – „Гранд хотел Варна Резорт и СПА” бе награден за „Ваканционен комплекс на годината”. В останалите по-интересни категории наградите отидоха при хотел „Берлин Парк Витоша” – София („Парк хотел на годината”), хотел „Хисар” – Хисаря („СПА хотел на годината”) и хотел „Троян Плаза” – Троян („Хотел за семинарен и екстремен туризъм”).

Наградата за устойчиво развитие в туризма стана притежание на хотел „Севлиево Плаза” – Севлиево, а за приноса си в развитието на детския и юношеския туризъм у нас бе отличен Стефан Трифонов, директор на Международния център за детски и юношески туризъм „Мистрал 2” – Свети Влас. Общината, която хотелиерите и ресторантьорите припознаха като най-активна и ползотворна в работата си с тях е Бургас, а Фондация „Созопол” е с най-голям принос в изграждането на добрия туристически имидж на България. Най-престижната индивидуална награда – тази за най-добър хотелски мениджър на 2010 г. стана притежание на генералния мениджър на „Гранд хотел Варна Резорт и СПА” Иван Портних, а в областта на ресторантьорството мениджър №1 според БХРА е Румен Баряков, собственик на „Барякова механа” – Банско. Бизнес ресторант на 2010 г. е „Ноти” – Варна, а „Панорама” на хотел „Рига” в Русе е най-добрият гурме-ресторант. Сред най-интересните нови награди тази година е тази за „Най-добър суши ресторант” и тя стана притежание на „Хепи суши” на бул. „Г. С. Раковски” в столицата.

„Ако всеки един бранш работеше така добре, както хотелиерския и ресторантьорския, България щеше да има една от най-силните икономики в Европа”, каза министър Трайков. „Зад нас е една изключително успешна година. До месец октомври ръстът, който нашия бранш бележи е в рамките на 11-12%. За подобно развитие в началото на годината не смеехме да мечтаем, но отличната работа на мениджърите в бранша показа, че когато има желание можем да постигнем добри резултати дори и в трудни години”, заяви председателят на БХРА Благой Рагин. По време на церемонията на връчването на наградите стана известно, че той е единственият за сега кандидат за поста президент на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IHRA) на изборите през 2011 г.

За наградите От 1996 г. браншовата организация отличава мениджърите и собствениците, които са част от най-успешното предприемачество в туризма и са реализирали най-големите инвестиции в този бизнес. Годишните награди на асоциацията са най-дългогодишните награди в България в тази сфера, като целта им е подкрепа на хората, които благодарение на личната си инициатива, професионална квалификация и с цената на много рискове доказват, че туризма трябва да бъде приоритет в българската икономика.



в. Дневник

25 ноември 2010

Бургаски хотел грабна приза на най-добър SPA в страната

Годишни награди 2010

Фотограф: Гранд-хотел и СПА „Приморец”

Бургаският гранд-хотел "Приморец" получи приза на най-добър СПА на годината в България. Петзвездният хотел беше официално открит през месец юни т.г. и обра овациите на специалисти, партньори и клиенти. "Приморец" Бургас бе инспектиран от най-авторитетната европейска и световна организация за СПА хотелиерски услуги - Европейския одитен институт за уелнес и спа (The European Audit Institute Wellness & Spa e.V.) В средата на септември EAWS връчи на хотела отличието Европейски спа и уелнес сертификат (Wellness & Spa Europe Certificate), който се дава само за най-високо качество и стандарт на предлаганите услуги. Така "Приморец" стана първият и единствен засега български хотел, който се нарежда сред първите 30 на планетата и 10 на Стария континент в своя клас.

Напълно закономерно хотелът няма конкуренция за тазгодишните награди в страната. Призовете бяха връчени снощи от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ в Интер Експо Център в София. Тази година официалната церемония по връчване на Годишните награди 2010 на БХРА беше под патронажа на г-н Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма. На 14-та церемония на асоциацията присъстваха много гости, представители на туристически организации, партньори на БХРА от бизнеса, водещи мениджъри и собственици в туризма от страната.

Създаването на Гранд-хотел и СПА "Приморец" определено издигна нивото и имиджа въобще на целия български туризъм и вкара България в най-елитните каталози на туристическите агенции, признават международни професионалисти в бранша.



Автор: Horemag.bg

25 ноември 2010 г.

HOREMAG с награда на БХРА

Асоциацията връчи снощи награди в 31 категории

Годишни награди 2010

Фотограф: Камелия Димитрова

Годишни награди 2010

Фотограф: Камелия Димитрова

Главният редактор на сп. HOREMAG Екатерина Геловска получи наградата на БХРА за най-ефективни туристически материали за 2010 г. По време на връчването на годишните награди на асоциацията.

Официалната церемония се състоя снощи под патронажа на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. В приветствието си към хотелиерите и ресторантьорите той ги нарече "бизнесмени и мечтатели". Според него ако икономиката на страната се развиваше като туризма, нямаше да говорим за криза.

Морски компании обраха наградите на БХРА тази година. Най-много награди отнесе Варна и региона, следвана плътно от Бургас.

Във Варна отидоха номинациите в категориите "ваканционен комплекс на 2010 г"- Гранд Хотел Варна Ризорт&Спа, б"утиков хотел " - "Вентура" - Варна, "мотел на 2010" - мотел "Ханът"; най-успешно развиваща се българска хотелска марка – Grifid Hotels, а-ла-карт ресторант - "Медитеранео" в хотелски комплекс Иберостар Обзор бийч в курорта Златни пясъци; бизнес ресторант – ресторант "Ноти".

Бургас и регионът получиха наградите в категории "градски бизнес и СПА хотел" - Гранд хотел СПА "Приморец"; ваканционен морски тризвезден хотел – хотел "Тракия Гарден" Слънчев бряг; ваканционно селище - "Санта Марина", Созопол; за принос в развитието на детския и юношеския туризъм бе отличен Стефан Трифанов, директор на Международния център за детски и юношески туризъм "Мистрал 2 – Свети Влас", а за цялостен принос в мениджмънта на туризма награда получи Тодор Панайотов, изпълнителен директор на "Сънсет Ризорт Мениджмънт" - Поморие.Наградата за цялостен принос за развитието на туризма бе присъдена посмъртно на Христо Колев, генерален представител на Томас Кук/Некерман за България.

За хотелски мениджър на 2010 г. Бе определен Иван Портних, генерален мениджър на Grand Hote4l Varna Resort&SPA.

За парк-хотел на 2010 е определен "Берлин Парк Витоша – София", балнеохотел на годината е "Медикус" - Вършец, в категорията СПА хотел наградата получи хотел "Хисар" - Хисаря, наградата за устойчиво развитие в туризма получи хотел "Севлиево Плаза" - Севлиево, за семинарен туризъм - "Троян Плаза" - Троян, призът за екохотел е присъден на хотел "Арго", Рибарица, а като семеен хотел е отличен "Армира" - Ивайловград.

В категорията "Ресторанти" бяха отличени: гурме ресторант - "Панорама" в хотел "Рига" - Русе, атракционен ресторант - "Калоянова крепост", Арбанаси, най-добър суши ресторант - Happy Sishi, София; за най-добър ресторантски мениджър е избран Румен Баряков, собственик на "Барякова механа" в Банско.



Автор: Днес +

25.11.2010

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация връчи Годишните си награди за 2010 година

Годишни награди 2010

На Официалната церемония под патронажа на г-н Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма, бяха обявени за 14-ти пореден път най-дългогодишните отличия в туризма.

На 24.11.2010г. в София Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) връчи своите Годишни награди в Интер Експо Център в София. Най-дългогодишните отличия в туризма се връчват от 1996 г. първоначално в няколко основни категории, а през годините те се увеличават, следвайки успешното развитие на българския туризъм.

На 14-та церемония на асоциацията в столицата присъстваха много гости, представители на туристически организации, партньори на БХРА от бизнеса, водещи мениджъри и собственици в туризма от страната, досегашните и новите носители на най-престижните и дългогодишните отличия в професионалната гилдия.

С поздравление към присъстващите на церемонията, се обърна министър Трайчо Трайков, който откри церемонията и подчерта приноса на туристическия бизнес за развитието на българската икономика. Благой Рагин, председател на БХРА, благодари на колегите си за постиженията им през 2010 г. и в условията на икономическа криза посочи туристическият бранш като пример за успешен бизнес. Министър Трайков връчи и две от наградите на асоциацията, както и Иво Маринов, заместник-министър на МИЕТ.

Четири от наградените са от Варненския регион и членове на Варненска асоциация на ресторантьорите и хотелиерите, а именно:

• Бутиков хотел за 2010г. – хотел „Вентура”;
• Бизнес ресторант на 2010г. – ресторант „Ноти”;
• Мотел на 2010г. - мотел „Иванчов хан”
• Културна атракция през 2010г. – „Легенди за Аладжа манастир”.



Автор: www.bourgas.org

25.11.2010

Годишните награди на БХРА за 2010 г. Бургас и регионът получиха награди.

Годишни награди 2010

На 24.11 2010 за 14-ти пореден път бяха връчени най-дългогодишните отличия в туризма. Официалната церемония се състоя снощи под патронажа на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. В приветствието си към хотелиерите и ресторантьорите той ги нарече “бизнесмени и мечтатели”. Според него ако икономиката на страната се развиваше като туризма, нямаше да говорим за криза.

Морски компании обраха наградите на БХРА тази година. Най-много награди отнесе Варна и региона, следвана плътно от Бургас.

Във Варна отидоха номинациите в категориите“ваканционен комплекс на 2010 г”- Гранд Хотел Варна Ризорт&Спа,бутиков хотел ” - “Вентура” - Варна,“мотел на 2010″ - мотел “Ханът”;

най-успешно развиваща се българска хотелска марка – Grifid Hotels,

а-ла-карт ресторант - “Медитеранео” в хотелски комплекс Иберостар Обзор бийч в курорта Златни пясъци;

бизнес ресторант – ресторант “Ноти”.

Бургас и регионът получиха наградите в категории
“градски бизнес и СПА хотел” - Гранд хотел СПА “Приморец”;
ваканционен морски тризвезден хотел – хотел “Тракия Гарден” Слънчев бряг;
ваканционно селище - “Санта Марина”, Созопол;
за принос в развитието на детския и юношеския туризъм бе отличен Стефан Трифанов, директор на Международния център за детски и юношески туризъм “Мистрал 2 – Свети Влас”,
а за цялостен принос в мениджмънта на туризма награда получи Тодор Панайотов, изпълнителен директор на “Сънсет Ризорт Мениджмънт” - Поморие.

Наградата за цялостен принос за развитието на туризма бе присъдена посмъртно на Христо Колев, генерален представител на Томас Кук/Некерман за България.

За хотелски мениджър на 2010 г. Бе определен Иван Портних, генерален мениджър на Grand Hote4l Varna Resort&SPA.

За парк-хотел на 2010 е определен “Берлин Парк Витоша – София“,
балнеохотел на годината е “Медикус” - Вършец,
в категорията СПА хотел наградата получи хотел “Хисар” - Хисаря,
наградата за устойчиво развитие в туризма получи хотел “Севлиево Плаза” - Севлиево,
за семинарен туризъм - “Троян Плаза” - Троян,
призът за екохотел е присъден на хотел “Арго”, Рибарица,
а като семеен хотел е отличен “Армира” - Ивайловград.
В категорията “Ресторанти” бяха отличени:
гурме ресторант - “Панорама” в хотел “Рига” - Русе,
атракционен ресторант - “Калоянова крепост”, Арбанаси,
най-добър суши ресторант - Happy Sishi, София;
за най-добър ресторантски мениджър е избран Румен Баряков,
собственик на “Барякова механа” в Банско.

Автор: HoReMag



Автор: news.wellnesslegend.com

25.11.2010

Годишните награди на БХРА за 2010 г.

Годишни награди 2010

снимка: БХРА

На 24.11 2010 за 14-ти пореден път бяха връчени най-дългогодишните отличия в туризма. Официалната церемония се състоя снощи под патронажа на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. В приветствието си към хотелиерите и ресторантьорите той ги нарече “бизнесмени и мечтатели”. Според него ако икономиката на страната се развиваше като туризма, нямаше да говорим за криза.

Морски компании обраха наградите на БХРА тази година. Най-много награди отнесе Варна и региона, следвана плътно от Бургас.

Във Варна отидоха номинациите в категориите

“ваканционен комплекс на 2010 г”- Гранд Хотел Варна Ризорт&Спа,

бутиков хотел ” - “Вентура” - Варна,

“мотел на 2010″ - мотел “Ханът”;

най-успешно развиваща се българска хотелска марка – Grifid Hotels,

а-ла-карт ресторант - “Медитеранео” в хотелски комплекс Иберостар Обзор бийч в курорта Златни пясъци;

бизнес ресторант – ресторант “Ноти”.

Бургас и регионът получиха наградите в категории

“градски бизнес и СПА хотел” - Гранд хотел СПА “Приморец”;

ваканционен морски тризвезден хотел – хотел “Тракия Гарден” Слънчев бряг;

ваканционно селище - “Санта Марина”, Созопол;

за принос в развитието на детския и юношеския туризъм бе отличен Стефан Трифанов, директор на Международния център за детски и юношески туризъм “Мистрал 2 – Свети Влас”,

а за цялостен принос в мениджмънта на туризма награда получи Тодор Панайотов, изпълнителен директор на “Сънсет Ризорт Мениджмънт” - Поморие.Наградата за цялостен принос за развитието на туризма бе присъдена посмъртно на Христо Колев, генерален представител на Томас Кук/Некерман за България.

За хотелски мениджър на 2010 г. Бе определен Иван Портних, генерален мениджър на Grand Hote4l Varna Resort&SPA.

За парк-хотел на 2010 е определен “Берлин Парк Витоша – София“,

балнеохотел на годината е “Медикус” - Вършец,

в категорията СПА хотел наградата получи хотел “Хисар” - Хисаря,

наградата за устойчиво развитие в туризма получи хотел “Севлиево Плаза” - Севлиево,

за семинарен туризъм - “Троян Плаза” - Троян,

призът за екохотел е присъден на хотел “Арго”, Рибарица,

а като семеен хотел е отличен “Армира” - Ивайловград.

В категорията “Ресторанти” бяха отличени:

гурме ресторант - “Панорама” в хотел “Рига” - Русе,

атракционен ресторант - “Калоянова крепост”, Арбанаси,

най-добър суши ресторант - Happy Sishi, София;

за най-добър ресторантски мениджър е избран Румен Баряков,

собственик на “Барякова механа” в Банско.

Източник: HoReMag



Автор: stroimedia.bg

25.11.2010

Бургас и Варна с призове от наградите на БХРА

Годишни награди 2010

Асоциацията връчи наградите си за 14-ти път

Престижното отличия за „Градски бизнес и СПА хотел на годината” и за „Ваканционен комплекс на годината” бяха поделени от двата големи морски града – Бургас и Варна. Победителите Гранд хотел и СПА „Приморец” и „Гранд хотел Варна Резорт и СПА” станаха ясни на церемония по връчване на наградите за 2010 г. на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Асоциацията отличи най-добрите хотели, ресторанти и мениджъри у нас, които получиха призове в общо 31 категории.

Сред наградените бяха още хотел „Берлин Парк Витоша” – София („Парк хотел на годината”), хотел „Хисар” – Хисаря („СПА хотел на годината”). Наградата за устойчиво развитие в туризма стана притежание на хотел „Севлиево Плаза” – Севлиево, а хотел „Троян Плаза” – стана „Хотел за семинарен и екстремен туризъм”.

Общината, която хотелиерите и ресторантьорите отличиха като най-активна и ползотворна в работата си с тях е Бургас, а Фондация „Созопол” е с най-голям принос в изграждането на добрия туристически имидж на България.

Най-престижната индивидуална награда – тази за най-добър хотелски мениджър на 2010 г. стана притежание на генералния мениджър на „Гранд хотел Варна Резорт и СПА” Иван Портних, а в областта на ресторантьорството мениджър №1 е Румен Баряков, собственик на „Барякова механа” – Банско.

Бизнес ресторант на 2010 г. е „Ноти” – Варна, а „Панорама” на хотел „Рига” в Русе е най-добрият гурме-ресторант. Сред най-интересните нови награди тази година е тази за „Най-добър суши ресторант” и тя стана притежание на „Хепи суши” на бул. „Г. С. Раковски” в София.



Автор: Турист Медиа

26.11.2010

Бургас и Варна с призове от наградите на БХРА

Годишни награди 2010

Снимка: БХРА

На официална церемония на 25 ноември в София, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) отличи за 14-ти път професионалистите в сферата на туризма.

Церемонията се проведе под патронажа на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

На церемонията присъстваха много гости, представители на туристически организации, партньори на БХРА от бизнеса, водещи мениджъри и собственици в туризма от страната, досегашните и новите носители на най-престижните и дългогодишните отличия в професионалната гилдия.

Министър Трайков подчерта приноса на туристическия бизнес за развитието на българската икономика. От своя страна председателят на БХРА Благой Рагин благодари на колегите си за постиженията им през 2010 г. и в условията на икономическа криза посочи туристическият бранш като пример за успешен бизнес.

Най-много награди получиха хотели и ресторанти от Варна и Бургас. Сред тях е и Гранд хотел „Приморец”, който получи наградата за най-добър хотел в категорията „СПА”.

Ресторант "Панорама" спечели наградата за най-добър гурме ресторант в България, пише в. Бряг.

"Гранд хотел Варна Резорт и СПА" бе награден за "Ваканционен комплекс на годината". ВСред победителите в другите категории са хотел "Берлин Парк Витоша" - София ("Парк хотел на годината") и хотел "Троян Плаза" - Троян ("Хотел за семинарен и екстремен туризъм"). Наградата за устойчиво развитие в туризма стана притежание на хотел "Севлиево Плаза" - Севлиево. За приноса си в развитието на детския и юношеския туризъм у нас бе отличен Стефан Трифонов, директор на Международния център за детски и юношески туризъм "Мистрал 2" - Свети Влас.

Община Бургас взе приз за ползотворна работа с бранша, а фондация "Созопол" е с най-голям принос в изграждането на добрия туристически имидж на България.

Най-добър хотелски мениджър на 2010 г. стана генералният мениджър на "Гранд хотел Варна Резорт и СПА" Иван Портних, а в областта на ресторантьорството най-добър мениджър е Румен Баряков, собственик на "Барякова механа" - Банско.

Бизнес ресторант на 2010 г. е "Ноти" - Варна. Сред най-интересните нови награди тази година е тази за "Най-добър суши ресторант" - "Хепи суши" в София.



Автор: moreto.net

25 Ноември 2010

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация връчи наградите си за 2010 година

Годишни награди 2010

На 24 ноември 2010 г., Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация връчи за 14-ти път своите Годишни награди в Интер Експо Център в София. Най-дългогодишните отличия в туризма се връчват от 1996 г. първоначално в няколко основни категории, а през годините те се увеличават, следвайки успешното развитие на българския туризъм.

Тази година официалната церемония по връчване на Годишните награди 2010 на БХРА мина под патронажа на г-н Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма. На 14-та церемония на асоциацията в столицата присъстваха много гости, представители на туристически организации, партньори на БХРА от бизнеса, водещи мениджъри и собственици в туризма от страната, досегашните и новите носители на най-престижните и дългогодишните отличия в професионалната гилдия.

Четири от наградите бяха връчени на членове на Варненска асоциация на ресторантьорите и хотелиерите, а именно:

Бутиков хотел за 2010г. – хотел „Вентура”;

Бизнес ресторант на 2010г. – ресторант „Ноти”;

Мотел на 2010г. - мотел „Иванчов хан”

Културна атракция през 2010г. – „Легенди за Аладжа манастир”.



Автор: spa-novini.com

25 Ноември 2010

Определиха балнехотел и СПА хотел на 2010 г.

Годишни награди 2010

Годишни награди 2010

Най-новият балнеохотел във Вършец – “Медикус”, разположен на романтичната алея с чинарите, бе отличен в категорията “Балнеохотел на 2010 г.” на БХРА. Хотелът разполага с най-големия балноцентър във Вършец, където минералните води са подходящи за лечение на функционални болести на централната нервна система, сърдечно-съдови, ендокринно-обменни, стомашно-чревни, чернодробни и други заболявания. Балнеологията на хотела предлага тангенторни вани, класически вани с минерална вода, кални апликации, фито- и ароматерапия, подводни и нетрадиционни масажи, лечебна физкултура, диетични хранителни режими, антистрес програми и др.

В друг български термален град отиде приза за “СПА хотел на годината” – в Хисаря. Заслужи я четиризвездният хотел “Хисар”, чийто СПА и уелнес център е разположен в триетажна сграда на 2000 кв. м разгъната площ. Всички уреди в него използват лечебната сила на хисарската минерална вода, а процедурите се извършват под грижите на високоспециализиран медицински персонал. Хотелът предлага отлични условия за спорт и развлечение – открит басейн, закрит плувен басейн, боулинг център, мини футболно игрище, два тенис корта,тенис на маса и фитнес зала.

Церемонията на 14-ите поред годишни награди на БХРА – най-голямата браншова структура в туризма, тази година се проведе в залите на Интер Експо център – София.



Автор: sozopol.org

28 ноември 2010

Фондация „Созопол“ получи наградата за изграждане на имиджа на България като туристическа дестинация

Годишни награди 2010

Почти половината от туристите в Европа и България през 2020 г. ще са от Далечния изток, най-вече китайци. Тази прогноза направи министърът на икономиката Трайчо Трайков на връчването на годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) в сряда.

Атракции като мощите на Йоан Кръстител ни поставят на европейската туристическа карта заяви Трайков, докато връчваше наградата в категорията за изграждане имиджа на България като туристическа дестинация. Тя отиде във фондация „Созопол“, която реставрира голяма част от Стария град, нейно откритие бяха и мощите.

31 награди раздаде асоциацията за 2010 г. на хотелиери, ресторантьори и организации, свързани с туризма. Като атракция бе отличен и аудио-визуален спектакъл на скалния комплекс Аладжа манастир. Една от най-престижните награди – за хотелски мениджър на годината, бе взета от Иван Портних, генерален мениджър на групата „Грандхотел Варна“. Комплексът получи и наградата за ваканционен комплекс на 2010 г. За СПА хотел бе отличен „Хисар“.

Председателят на БХРА Благой Рагин засега е единственият кандидат за президент на световната хотелиерска и ресторантьорска асоциация, стана ясно още на церемонията. Изборите ще са през 2011 г.

Източник: 24 часа



Автор: bgsommelier.com

2010-11-26

БХРА връчи годишните си награди за 2010

Българск


  Назад към Новини
BHRA
БХРА © 1993-2024. Всички права запазени.