Архив

Предстои второто издание на кулинарен форум „Концепции 2011”, организиран от „Евро-Ток България”

15.12.2010

Демонстрационно шоу-готвене на водещите европейски шеф-готвачи, с опит в ресторанти с 1, 2 и 3 звезди „Мишлен” и в големите международни конкурси ще се проведе на 22 – 23 февруари 2011 г. в София

„Евро-Ток България” ще организира второто издание на кулинарен форум „Концепции” на 22 и 23 февруари 2011 г. в „Рейнбоу Плаза” в София. Мащабното събитие под формата на демонстрационно шоу-готвене ще представи водещите европейски шеф-готвачи, с опит в ресторанти с 1, 2 и 3 звезди „Мишлен” и в големите международни конкурси. Около 20 шеф-готвачи от България, Испания, Франция, Белгия, Дания, Италия и Гърция в продължение на два дни ще представят своите концепции за висшата кулинария за 2011 г., разполагайки с 30 минути, в които ще дадат свобода на своята креативност и новаторство. Всеки от тях ще покаже по две изцяло авторски рецепти, които ще бъдат част от неговото меню за 2011 г.

Форумът ще бъде открит от Жоро Иванов, президент на „Евро-Ток България” и вицепрезидент на „Евро-Ток Интернационал”, който е почетен готвач на Президента на Р България и е с диплома от Френския кулинарен институт, Ню Йорк, САЩ. Г-н Иванов е работил седем години като шеф-готвач в ресторант две звезди „Мишлен” „La Truffe Noire” в Брюксел, Белгия.

Сред поканените чуждестранни готвачи са Елена Арзак, която работи при своя баща Хуан Мари Арзак, собственик на едноименен ресторант с три звезди Мишлен в Сан Себастиян, Испания; Андони Луис Адурис, собственик на изключително популярния испански ресторант „Мугариц” в Сан Себастиян; Рене Реджепи, шеф на ресторант Noma в Копенхаген, Дания с множество номинации в класацията на най-добрите заведения в света; Мортън Томсън от Дания - финалист в конкурса Bocuse D’or 2005, 2007, работил в “Kommandanten”, 2 звезди „Мишлен”; Педро Субихяма, Кике Дакоста, и други световноизвестни кулинари, сред които представители на престижните кулинарни школи Льонотр - Франция и Ришемон - Швейцария.

Сред поканените българи са имена, като Стефан Иванов, работил в ресторанти Le Gavroche - Англия с три звезди „Мишлен”, „Комшесуа”, Брюксел, три звезди „Мишлен”, „Вила Лорен”, Брюксел, две звезди „Мишлен”, „Пре Романо”, Брюксел, една звезда „Мишлен;, Юрий Балталийски, шеф-сладкар на хотел „Хилтън” - Прага, сладкар на 2000 г. със златен медал на Кулинарната олимпиада в Сингапур през 2000 г.; Борис Петров, работил в ресторанти „Арена” и „Кастильо де Хавиер” в град Салоу, Тарагона – Испания и др. Във форума ще се включи и единственият в България карвинг-шеф Юрий Димо, носител на два златни медала от Международното състезание по артистична кулинария „Артистика 2007” в Римини, Италия и три бронзови медала от Международното кулинарно състезание „Кремълска купа” в Москва.

В залата ще бъде разположена професионално обзаведена кухня и оборудване. Пълна визия за случващото се в кухнята и на сцената аудиторията ще може да проследи на големи мултимедийни екрани, които ще дадат възможност да бъде видян всеки един детайл и техника. За участниците ще бъде осигурен симултанен превод, както възможност на публиката да задава въпроси към презентаторите. По време на форума чрез фирмени щандове ще бъдат представени и фирми, предлагащи на българския пазар висок клас хранители продукти, вина и напитки, професионално кухненско оборудване, облекло и специализирана литература.

Очаква се във форума да се включат 500 участници - шеф-готвачи, собственици и управители на хотели и ресторанти, ръководители на бизнес структури в производството на храни и напитки. Поради ограничения брой места, организаторите предлагат възможност за преференциална цена и срок за записване до 15 януари 2011 г. (отворете регистрационната форма по-долу). За контакти и повече информация: www.euro-toques.bg, conceptions2011@abv.bg , моб. тел. 0897 87 86 50 (всеки работен ден: 09.00-18.00 ч.)

Регистрационна форма


  Назад към Новини