Архив

БХРА награди свои партньори от администрацията и бизнеса, и културни проекти за отлични постижения през 2010 г.

01.12.2010

Асоциацията връчи грамота „За цялостен принос за развитието на туризма” на г-н Христо Колев (посмъртно) – генерален представител на Томас Кук/Некерман за България

Годишни награди 2010



За най-активен асоцииран член на БХРА за 2010 г.

„Рока България” АД

Наградата получава: г-н Веселин Симов, прокурист и директор „Маркетинг и продажби” на „Рока България” АД

Наградата връчват: г-жа Соня Алексиева, член на УС на БХРА и Румен Калайджиев, член на УС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010

„Рока България” е част Roca Group, световният лидер в производството и търговията с обзавеждане за баня, стандарт за дизайн и нови тенденции в тази сфера. Представена в над 135 страни, компанията разполага с 64 производствени предприятия в 17 държави и има около 18 700 работници по цял свят. Roca е неотменно ангажирана с развитието на технологиите, дизайна и иновациите. Резултат на тази работа са партньорствата с най-забележителните архитекти (Moneo, Chipperfield, Herzog & De Meuron), интериорни дизайнери и студия за дизайн (Benedito Design, Giugiaro, Schmidt & Lackner).

Опазването на околната среда е постоянна задача за Roca и тя доказва това като създава и постоянно усъвършенства екологично съобразни продукти с устройства за икономия на вода и енергия, които водят и до икономия на средства за потребителите. Доказателство за постоянство и покриване на високите стандарти, които Рока България има заложени като корпоративни цели, са и наградите за социална отговорност към околната среда и за етичност към клиентите.

Тази година, компанията Roca стартира нова мащабна еко инициатива като създаде международната фондация We are Water, която ще подкрепя водни проекти в целия свят. Фондацията има две главни цели: да повишава културата на използване на водата сред обществото и институциите, което ще подпомогне икономическото развитие и устойчивото управление на световните водни ресурси. Втората главна цел се отнася до участие в дейности, които имат за цел да минимизират негативните ефекти от липсата на адекватни водни ресурси.



Културна атракция през 2010 г.

Аудиовизуален спектакъл „Легенди от Аладжа манастир”

Наградата получава: Коста Базитов, заместник- кмет на община Варна

Наградата връчват: Костадинка Василева, член на УС на БХРА и Георги Николов, член на УС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010

Спектакълът е съвместна продукция на регионалния исторически музей – Варна и Продуцентска къща ЦСМ ООД – София и е посветен на 150 – годишнината от рождението на братята Карел и Хермин Шкорпил. Спектакълът е изграден по мотиви от легендите за средновековния скален манастир край Варна и включва елементи, представящи богатото културно наследство на племената и народите, населявали варненския регион от най – дълбока древност.

Смелото творческо решение – да се превърне самият скален масив, в който са издълбани помещенията на манастира в огромен екран, върху който се проектират филмови импресии и светлинни етюди, обогатени с оригинална музика и звукови ефекти, няма аналог в цяла Югоизточна Европа.



За принос в изграждане туристическия имидж на България за 2010 г.

Фондация „Созопол“

Наградата получава: г-н Владимир Коджабашев, член на УС на фондация „Созопол”

Наградата връчват: г-н Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма и г-жа Елена Иванова, заместник-председател на УС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010

Сред разработените и изпълнени проекти от Фондация „Созопол” са: „Създаване и популяризиране на културния туристически продукт в гр. Созопол, чрез реставрация на южната крепостна стена и кула и строителството на обществено туристическа инфраструктура за хора с увреждания”; „Реставрации и адаптация на възрожденска къща”; „Архитектурно – исторически комплекс „Стената”.

При изпълнението на проект „Старинен Созопол – манастир Свети Иван Предтеча – културата през вековете”, включващ археологически проучвания през месец юли т.г. екип от археолози по проекта с научен ръководител проф. д.и. Казимир Попконстантинов откриха древен реликварий, изработен от алабастър. Реликварият беше отворен от комисия в присъствието на официални гости и журналисти и бяха открити част от мощите на Свети Йоан Кръстител. Това е едно уникално откритие за България със световно значение.



За най-ползотворно сътрудничество в туризма с община през 2010 г.

Община Бургас

Наградата получава: г-н Красимир Стойчев, зам. кмет бюджет и финанси на община Бургас

Наградата връчват: г-н Иво Маринов, заместник министър на МИЕТ и г-жа Катя Тодорова, заместник-председател на БХРА

Годишните награди БХРА 2010

През месец май т.г. под патронажа на кмета на Община Бургас – Димитър Николов, съвместно с Алианс на туризма в Югоизточен регион (АТЮР), Община Бургас, БХРА, BAHA, университет „Проф. д-р Асен Златаров” и Колеж по туризъм Бургас организираха третото издание на престижното международно събитие „Балкански кулинарен конкурс – вкусът на Балканите”. В конкурса взеха участие готвачи-стажанти и професионалисти от Сърбия, Македония, Албания, Черна гора, Хърватска, Косово, Босна и Херцеговина и България, които демонстрираха „най – вкусното” гостоприемство.

На 43-я Международен туристически панаир в гр. Нови Сад, Р Сърбия Община Бургас, съвместно с АТЮР представиха дестинацията с презентация и кратък филм за потенциала на Бургас пред туроператори, чуждестранни участници, партньори и гости.



За медия, отразяваща най-ефективно туризма за 2010 г.

програма „Хоризонт” на БНР

Наградата получава: г-жа Калина Станчева, директор на програма „Хоризонт” на БНР

Наградата връчват: г-жа Соня Алексиева, член на УС на БХРА и г-н Георги Щерев, член на УС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010



Най-ефективни туристически материали за 2010 г.

Екатерина Геловска - главен редактор на сп. HoReMag

Наградата получава: г-жа Екатерина Геловска - главен редактор на сп. HoReMag

Наградата връчват: г-жа Соня Алексиева, член на УС на БХРА и г-н Георги Пампоров, член на УС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010



За цялостен принос за развитието на туризма

Христо Колев (посмъртно) – Генерален представител на Томас Кук/Некерман за България

Наградата получава: г-н Ангел Колев , син на Христо Колев

Наградата връчват: г-н Благой Рагин, председател на УС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010



Специална награда
на Столична община, връчена чрез ОП „Туристическо обслужване”

За софийски хотел, реализирал най-голям брой нощувки за 2010 г.

хотел „Дедеман Принцес София”

Наградата получава: г-жа Елена Урумова, директор „Маркетинг и продажби”, хотел ”Дедеман Принцес София”

Наградата връчват: г-н Стоян Лазаров, директор ОП „Туристическо обслужване” при Столична община

Годишните награди БХРА 2010




Медийни партньори

Годишните награди БХРА 2010



Спонсори:

Годишните награди БХРА 2010


  Назад към Новини