Архив

БХРА награди най-добрите хотелски комплекси, хотели и хотелски мениджъри за 2010 г.

29.11.2010

Най-много годишни награди на асоциацията в категория "Хотели" получиха колегите от Варненски и Бургаски региони

Годишните награди БХРА 2010



ХОТЕЛИ И КОМПЛЕКСИ


Градски бизнес и СПА хотел на 2010 г.

Гранд хотел и СПА „Приморец” – Бургас

Наградата получава: г-жа Нели Щакова, мениджър „Бул Сън Хотелс”

Наградата връчват: г-н Благой Василев, член на УС на БХРА и Костадинка Василева, член на УС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010

Разположен в морската градина в непосредствена близост до центъра на града хотелът предлага на своите гости 147 стандартни и де лукс стаи и разнообразие от допълнителни услуги за развлечение на гостите. Многофункционален и комфортен, със собствен облик и стил Гранд хотел и СПА „Приморец” предлага изключителна възможност за съчетаване на ваканционен и бизнес туризъм. СПА и уелнес клуб „6” sense ново измерение в света на хармонията. Първият български хотел включен в каталога на най – добрите уелнес и СПА хотели в света и удостоен с най-престижния лиценз за хотелски и СПА услуги – европейски СПА и уелнес сертификат. За да получи този сертификат за качество и стандарт на предлаганите услуги Гранд хотел и СПА „Приморец” отговори успешно на 850 изисквания.

Ваканционен комплекс на 2010 г.

Grand Hotel Varna Resort & Spa

Наградата получава: г-н Иван Портних, генерален мениджър на Grand Hotel Varna Resort & Spa

Наградата връчват: г-н Георги Щерев, член на УС на БХРА и Галина Тодорова, член на УС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010

Разположен в прекрасен парк сред вековни дървета, цветни градини и собствен плаж, комплексът включва хотелите: „Гранд хотел Варна”, хотел „Лебед”, хотел „Долфин Марина” и хотел „Рубин” с обща леглова база 2 500 легла. „Гранд хотел Варна” успешно менажира над 30 хранително-питейни заведения, предлагащи разнообразна кухня в това число и авторска в изискана обстановка. В активния туристически сезон 1000 висококвалифицирани служители осигуряват качество на услугите и високите стандарти в „Гранд хотел Варна”. Комплексът е синоним на изискан лукс и модерен стил, запазвайки високите си стандарти в обслужването и богатата си традиция в домакинството на значими форуми, научни и културни събития и е любимо място на известни личности.

Парк хотел на 2010 г.

хотел „Берлин Парк Витоша“ – София

Наградата получава: г-н Владимир Стоев, инвеститор на хотел „Берлин Парк Витоша”

Наградата връчват: Слава Каличкова, член на КС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010

Хотел „Берлин Парк Витоша”, разположен в един от най-красивите квартали на София – Бояна е съчетание на бизнес услуги със възможностите за пълноценна почивка и релакс. Просторните и елегантни 72 стаи, студия и апартаменти, ресторант „Берлин” с тераса и ВИП зала, пиано бар „Елиъс” и лоби бар отговарят на всички съвременни изисквания на пътуващия делови човек. СПА центърът предлага на гостите парна баня, аромотерапия, душ Виши, финландска сауна, руска сауна, контрастни душове, зона релакс с водопад, шоково ведро, зала джакузи, плувен басейн, медицински център, фризьорски и козметичен салон.

Балнеохотел на 2010 г.

Балнеохотел „Медикус” - Вършец

Наградата получава: г-н Драгомир Гатев, собственик на Балнеохотел „Медикус”

Наградата връчват: г-н Марин Хаджиев, член на КС на БХРА и Атанас Лазаров, комплексен управител на СПА хотел „Персенк” - гр. Девин

Годишните награди БХРА 2010

Най-новият балнеохотел във Вършец е разположен на романтичната алея с чинарите. Предлага на гостите си 33 луксозни помещения, най – големият балнеоцентър във Вършец, лоби бар, уелнес зона и релакс зала. Гостите могат да избират между двата тематични ресторанта – „Белини” и „Царска механа”. Минералните води са подходящи за лечение на функционални болести на централната нервна система, сърдечно-съдови, ендокринно-обменни, стомашно-чревни, чернодробни и други заболявания, както и за обща профилактика и укрепване на организма при физическа и психическа преумора. Балнеологията в хотел „Медикус” предлага тангенторни бани, класически вани с минерална вода, кални апликации, фито и аромотерапия, подводни и нетрадицшонни масажи, лечебна физкултура, диетични хранителни режими, антистрес програми и други.

СПА хотел на 2010 г.

хотел „Хисар” - гр. Хисаря

Наградата получава: г-н Димитър Георгиев, собственик на балнеоложки комплекс Хисар

Наградата връчват: Илия Пасков, член на УС на БХРА и г-н Станимир Станков, председател на Национална асоциация по СПА и Уелнес туризъм

Годишните награди БХРА 2010

Хотел „Хисар” е разположен в един от най-красивите паркове на гр. Хисар, разполага със 140 стаи и 26 апартамента. СПА и уелнес центърът е разположен в триетажна сграда на 2 000 кв.м. разгърната площ, обзаведен с най-съвременни модули за релакс, развлечения, профилактика и лечение. Всички уреди използват лечебната сила на хисарската минерална вода, а процедурите се извършват под грижите на високоспециализиран медицински персонал. Хотелът предлага отлични условия за спорт и развлечение: открит басейн, разположен в парковата част на комплекса, закрит плувен басейн с минерална вода, боулинг център, мини футболно игрище, два тенис корта, билярд, тенис на маса и фитнес зала. За конгресни срещи и семинари хотелът разполага с три различни конферентни зали, оборудвани с аудиовизуална техника.

За устойчиво развитие в туризма за 2010

хотел „Севлиево Плаза” – Севлиево

Наградата получава: г-жа Донка Иванова, изпълнителен директор на хотел „Севлиево Плаза”

Наградата връчват: г-н Иво Маринов, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма и Стамен Тасев – изпълнителен директор на Българския форум за бизнес лидерите

Годишните награди БХРА 2010

Хотел „Севлиево Плаза” разработи и внедри собствена система за управление на околната среда и стана първият „Еко хотел” в България, сертифициран от Тюф Рейнланд. Внедрената система за управление на околната среда повиши доверието и лоялността на гостите и допринесе за снижаване на разходите. Хотел „Севлиево Плаза” е съучредител и активен член на общинското сдружение по туризъм Севлиево, участник в проектите на РТА „Стара планина”, на учебен център „Веда консулт” – Габрово, във вторият проект на UNIDO „Устойчиво развитие на туристическите предприятия”. Много са наградите, с които е удостоен хотелът през десетте години от откриването си до днес.

Хотел за семинарен и екстремен туризъм на 2010 г.

хотел „Троян Плаза” – Троян

Наградата получава: г-жа Любомира Прокопиева, изпълнителен директор на хотел „Троян Плаза”

Наградата връчват: Витан Иванов, председател на Съвет по туризъм – София и Софийски туристически район и г-жа Даря Заричинова, член на УС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010

Хотелът се намира в центъра на гр. Троян, разполага със 120 легла, ресторант, механа, лоби бар, лятна градина с барбекю, релакс център и др. Хотел „Троян плаза” разполага с три конферентни зали с перфектни условия за провеждане на бизнес срещи, семинари и конференции. „Троян плаза” предлага голямо разнообразие от развлечения за своите гости: еко пътеки, посещение на природни и културни забележителности, пейнтбол, езда, офроуд, пикник и други. Мотото на хотела е „Където луксът се среща с природата”.

Ваканционен морски тризвезден хотел на 2010 г.

хотел „Тракия Гарден” - кк „Слънчев бряг”

Наградата получава: г-жа Анастасия Трепечова, собственик на хотел „Тракия Гарден”

Наградата връчват: Катя Тодорова, заместник-председател на БХРА и Веселин Налбантов, член на УС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010

Разположен в централната част на кк „Слънчев бряг” сред рай от цветя „Тракия Гарден” предлага всичко, което е необходимо за почивка на морския бряг. Хотелът разполага със 128 стаи и 12 апартамента. На разположение на гостите е басейн с детска секция, коктейл бар, ресторант, барбекю, детски площадки и др.

Бутиков хотел за 2010 г.

хотел „Вентура” – Варна

Наградата получава: г-жа Даниела Ботушарова, управител на хотел „Вентура”

Наградата връчват: г-н Георги Щерев

Годишните награди БХРА 2010

Хотел „Вентура” е разположен в сградата на пароцентрала от края на 40-те години на миналия век. Днес реконструираната сграда със собствена пивоварна, италиански мебели, подпокривно стопанство с големина на готическа катедрала, каменна фасада и индустриален тухлен комин са сред отличителните белези на хотел „Вентура”, оценен достойно като „Сграда на годината” в категория „Градски хотели за 2009 г.”. Хотелът разполага със 14 стаи в елегантен класически стил, бистро „Браун” със три различно декорирани зали, пивоварна, в която по класическа технология се произвежда „жива бира” с марката Gallagher и бар - клуб „Галерия”.

Семеен хотел на 2010

семеен хотел „Армира” - гр. Ивайловград

Наградата получава: г-н Любомир Бояджиев, собственик на семеен хотел „Армира”

Наградата връчват: Иван Александров, член на УС на БХРА и Чавдар Иванов, собственик на семеен хотел „Чарлино плаза”, гр. Русе

Годишните награди БХРА 2010

Разположен е в старата част на града, хотел „Армира” е с чудесен панорамен изглед към Ивайловград. Гостите са запленени от спокойствието и тишината, потапяйки се в уюта на семейния хотел. Той предлага на своите гости 35 стаи. Вкусни гозби и прочути местни вина могат да се опита в снек бар „Хасиенда” и екзотичната лятна градина. На своите гости семеен хотел „Армира” предлага туристическо информационно обслужване за забележителностите и туристическите обекти на територията на община Ивайловград, офроуд екскурзии, велосипеди под наем и други атракции.

Мотел на 2010 г.

мотел „Ханът” – Варна

Наградата получава: г-н Иван Иванов, собственик на мотел „Ханът”

Наградата връчват: Галина Тодорова, член на УС на БХРА и Иван Макрелов, член на УС на БХРА

Годишните награди БХРА 2010

Разположен е на панорамния път за кк „Златни пясъци”. Хотел „Ханът” е изграден във възрожденски стил, разполага с 34 луксозни стаи и два апартамента, лоби бар, летен басейн и детска площадка. Възрожденският ресторант „Иванчов хан” разполага със 150 места на закрито и екзотична лятна градина, със живописно съчетаните на алпинеуми, цветя и ручеи.

Ваканционно селище на 2010 г.

хотелски комплекс „Санта Марина” – Созопол

Наградата получава: г-жа Мара Дойчинова, Изпълнителен директор на FPI Hotels & Resort

Наградата връчват: Елена Иванова, заместник-председател на УС на БХРА и г-н Валерий Тодоров, генерален директор на БНР

Годишните награди БХРА 2010

ВК „Санта Марина” се състои от луксозни вили, построени в типичния за региона архитектурен стил „Стара созополска къща”, разположени амфитеатрално в гориста местност с красив изглед към морето. Комплексът разполага с 80 вили и 1 200 модерни комфортно обзаведени студия и апартаменти с една и две спални. На разположение на гостите са ресторант „Аполония” – предлагащ европейска кухня с фокус върху средиземноморските ястия, рибните специалитети и специална барбекю секция на открито; пицария „Каса Миа”, пиано бар „Джой”, в която гостуват български музиканти и изпълнители, плажен бар и пул барове. ВК „Санта Марина” е носител на престижните награди: „Сграда на годината 2006” в категория „Ваканционни обекти”, „Най – добър морски проект на България 2009”, „Най – добър проект на България 2010 г.”.

Хотел за еко туризъм на 2010 г.

хотел „Арго” – Рибарица

Наградата получава: г-н Стелиян Атанасов, управител на хотел „Арго”

Наградата връчват: Даря Заричинова, член на УС на БХРА и Даниела Стоева, председател на Асоциация „Автентична България”

Годишните награди БХРА 2010

Хотелски комплекс „Арго” се състои от четири самостоятелни сгради с леглова база от 100 места, ресторант, летен бар, две барбекюта. Гостите на комплекса имат възможност да ползват открит плувен басейн, Спа център, детска площадка и игрални зали. В близост до комплекса се предлага риболов, езда на коне, фото сафари, ски на трева, разходки с планински водач и др. видове спортове. През 2008 и 2009 г. хотел „Арго” е носител на наградите за хотел, предоставящ туристически услуги с най-високо качество в региона на Стара планина и награда за „Старопланински хотелски комплекс № 1 за 2009 г.” и за „Най – добра заетост за 2009 г.”.

Хотелски мениджър на 2010 г.

Иван Портних, Генерален мениджър на Grand Hotel Varna Resort & Spa

Наградата получава: г-н Иван Портних, Генерален мениджър на Grand Hotel Varna Resort & Spa

Наградата връчват: Венелина Гочева, главен редактор на в. „24 часа” и Снежина Стамова, мениджър на хотел „Палас Марина Диневи”

Годишните награди БХРА 2010

Иван Портних e завършил магистърска степен МИО в УНСС, Институт за франкофония, степен магистър по „Бизнес администрация” и същата в Нант, Франция. Защитил е мастер сертификат „Мениджмънт на хотелиерството” в САЩ. Професионалният му опит преминава като изпълнителен директор на „Интернационал - Златни пясъци” АД, „Би Ти Девелопмент Сървисиз” ЕАД, като директор „Хотелско управление”.

От 2001 г. до момента е изпълнителен директор на „Гранд хотел Варна” АД. Генерален мениджър е на вк „Гранд хотел Варна”, включващ хотелите „Гранд хотел Варна”, хотел „Лебед”, хотел „Долфин”, хотел „Долфин – Марина” и хотел „Рубин” с обща леглова база 2 500 легла и над 1 000 заети служители през активния сезон. През тази година „Гранд Хотел Варна” спечели наградата „Bulgaria’s Leading Spa Resort 2010” на 17-те Световни туристически награди (World Travel Awards 2010).

Най–успешно развиваща се българска хотелска марка за 2010 г.

Grifid Hotels

Наградата получава: г-жа Таня Цветанова, изпълнителен директор Grifid Hotels

Наградата връчват: Благой Рагин, председател на БХРА и Бойко Станкушев, член на УС на БНТ

Годишните награди БХРА 2010

GRIFID Hotels е българска марка, създадена през 2006 г., собственик и мениджър на два четиризвездни хотела „Арабела” и „Болеро” и тризвездния „Астория бийч” - всички в кк „Златни пясъци”. GRIFID Hotels са първите, които въведоха системата ол инклузив на Златни пясъци и развиха продукта до ултра ол инклузив, включващи широк спектър от услуги – а ла карт ресторанти, вносни напитки, спортни съоръжения, разнообразна анимация, със специални грижи за най-малките гости.

Хотелите имат собствена система за контрол на качеството на продукта, която предоставя точна и полезна информация за удовлетвореността на гостите от престоя им в GRIFID Hotels. За реализиране на продукта в тях се грижат 450 служители, които ежегодно преминават обучения във водещи хотелски вериги в чужбина, езикови курсове и кулинарни обучения, които гарантират спазване на установените фирмени стандарти на работа. През годините хотелите заслужено са отличени с международни награди за качество.

Медийни партньори

Годишните награди БХРА 2010



Спонсори:

Годишните награди БХРА 2010


  Назад към Новини