Архив

БХРА връчи снощи Годишните си награди за 2010 година

25.11.2010

На Официалната церемония под патронажа на г-н Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма, бяха обявени за 14-ти пореден път най-дългогодишните отличия в туризма

Годишните награди БХРА 2010

Снощи в София Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация връчи за 14-ти път своите Годишни награди в Интер Експо Център в София. Най-дългогодишните отличия в туризма се връчват от 1996 г. първоначално в няколко основни категории, а през годините те се увеличават, следвайки успешното развитие на българския туризъм.

Годишните награди БХРА 2010

Тази година официалната церемония по връчване на Годишните награди 2010 на БХРА беше под патронажа на г-н Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма. На 14-та церемония на асоциацията в столицата присъстваха много гости, представители на туристически организации, партньори на БХРА от бизнеса, водещи мениджъри и собственици в туризма от страната, досегашните и новите носители на най-престижните и дългогодишните отличия в професионалната гилдия.

Годишните награди БХРА 2010

С поздравление към присъстващите на церемонията, се обърна министър Трайчо Трайков, който откри церемонията и подчерта приноса на туристическия бизнес за развитието на българската икономика. Благой Рагин, председател на БХРА, благодари на колегите си за постиженията им през 2010 г. и в условията на икономическа криза посочи туристическият бранш като пример за успешен бизнес. Министър Трайков връчи и две от наградите на БХРА, както и Иво Маринов, заместник-министър на МИЕТ.

Много от наградените собственици и мениджъри от цялата страна бяха поканили на церемонията своите екипи и колеги от наградените туристически обекти. Тази година най-много награди получиха хотели и ресторанти от Варна и Бургас. Събитието отразяваха много журналисти от националните и регионалните средства за масова информация. Медийни партньори на събитието са в. "24 часа", БНР, БНТ, news.bg и TVArt.

Годишните награди БХРА 2010

Сред спонсорите на събитието бяха:

  • Винзавод „Асеновград”
  • Българска асоциация на сомелиерите и винооценителите
  • Наppy Bar & Grill
  • ресторант „Медитеранео” - хк „Иберостар Обзор бийч - Изгрев”

Годишните награди БХРА 2010



Медийни партньори

Годишните награди БХРА 2010

Вестник "24 часа"

Вестник "24 часа" е първият вестник в България, който става номер едно по тираж, по влияние и продажби в пазарни условия.

Пръв от родните вестници се ориентира към бизнеса и години наред адекватно отразява събитията в стопанския живот. Далеч преди да се появи борса в България "24 часа" изработи и поддържаше борсови индекси. Вестникът пръв започна да публикува и данни за валутните курсове. Така "24 часа" създаде модела, по който възникнаха и се развиха специализираните икономически всекидневници.

"24 часа" е вестникът, чиято рожба са изключително популярните от 2008 г. насам Атласи на патриота, които представят природните и туристическите забележителности в различни райони на България. Стремежът да служи на читателя, да му бъде полезен и удобен, да търси наболелите теми и проблеми на обществото и да предизвиква дискусии правят "24 часа" водещ всекидневник.

Българското национално радио

Българското национално радио е:

  • най-голямата многопрограмна медия в България;
  • единствената медия, която излъчва на ултракъси, къси, средни и дълги вълни;
  • единствената медия, която произвежда и излъчва програми на чужди езици за чужбина;
  • единствената медия, която продуцира, произвежда и излъчва радиодраматургия;
  • единствената медия, която има шест музикални състава;
  • единствената медия, която записва, съхранява и излъчва всички най-големи концерти и културни прояви в страната;
  • единствената медия, която сама продуцира, записва и излъчва детски програми;
  • най-големият продуцент на българска музика;
  • медията, която разполага с най-богатия звуков архив – “Златният фонд”;
  • медията с най-голямата информационна мрежа в страната;
  • медията, която е един от най-големите медийни партньори, поддържащи най-авторитетните културни фестивали и конкурси;
  • медията с единствения музей на радиото в България;
  • една от малкото обществени медии в Европа с такъв висок рейтинг на слушаемост и доверие;
  • медията, която първа стартира цифрово излъчване по технологията DRM (26 май 2008 г.)

Българското национално радио има:

  • две национални програми – Програма „Хоризонт” и Програма „Христо Ботев”;
  • Програма „Радио България” – световната програма на Българското национално радио, излъчва предаванията си на 10 езика в късовълновия честотен спектър, а в средновълновия – емисии на турски език за населението от етнически смесените райони;
  • седем регионални програми – Радио Благоевград, Радио Варна, Радио Видин, Радио Пловдив, Радио София, Радио Стара Загора и Радио Шумен.

Българското национално радио излъчва емисии и предавания в Европейската радиомрежа „Еуранет”, финансирана от фондовете на Европейската комисия, уникална в медийното пространство на страните от Европейския съюз.

Българското национално радио разполага с нов корпоративен интернет-сайт: www.bnr.bg. Той е уникален за страната с тематиката, езиковото разнообразие на информацията на основните европейски и балкански езици, с обхвата, с техническите си решения, сравним с най-доброто в тази област в Европа и света и нямащ аналог у нас. Интернет-сайтът предлага отделни страници на 10-те програми на БНР, на 6-те музикални състава и 11 самостоятелни страници с новини и информация на 11 езика, единият от които е арабски език.

Сайтът

посещава от над 900 хиляди души месечно.

Новият сайт е събрал най-модерните мултимедийни технологии и възможности, огромна справочна база, като предлага електронен достъп до музикалните и до-кументалните архиви на БНР, виртуален поглед към студийните комплекси, обща лента на новините на всички национални и регионални програми.

News.bg

News.bg е първият български информационен сайт, основан на 1 ноември 1998 година и официално стартиран на 10 ноември 1998 г. в Интернет.

News.bg предоставя актуални новини от страната и чужбина, анализи, коментари и интервюта.

Обхваща всички актуални и интересни теми от обществения, политически и икономически живот.

News.bg се отличава с бързина на публикуване на новини, търсене на всички гледни точки, специална рубрика - колумнист news.bg, видео материали от мястото на събитието.

Телевизия ТВ арт

телевизия и уебсайт /tvart.info, tvart.bg/
за изкуство, култура, туризъм и пътешествия

tvart /ти ви арт/ е телевизия и уебсайт /tvart.info/ за изкуство, култура, туризъм и пътешествия, която излъчва единствено собствена продукция и се разпространява:

1) в кабелната мрежа на България, в над 500 000 домакинства;

2) в целия свят по интернет – достъпна за всеки човек на Земята, по всяко време на денонощието, чрез лаптоп, офис компютър, телевизор и мобилен телефон;

В рамките на 100-секундни видео клипове tvart представя културни и туристически събития и обекти от цял свят, като всеки материал започва с кратко описание на английски и български език за местоположението на показвания обект или събитие.

Телевизията не включва гласови коментари, което я прави по-достъпна за по-голяма аудитория.

tvart и уебсайтът /tvart.info/ представят изкуството като универсална форма на комуникация. В програмата си телевизията включва масово и елитарно, модерно и съвременно изкуство: фотография, анимация, архитектура, скулптура, графика, живопис, перформанс, етнография, мода, дизайн, мейкинги, туристически обекти, хотели и др. В tvart могат да се видят както най-новите изложби и събития от целия свят, така и класическото изкуство.

tvart показва различни световно известни, както и напълно непознати туристически дестинации и хотели.

tvart снима и архивира материали в най-съвременния формат – HD, като притежава собствена продукция заснета в България, Индия, Египет, Сирия, Турция, Гърция, Италия, Испания, Холандия, Швейцария, Германия и Великобритания.

Освен арт-каталог “SEE MORE” сайтът www.tvart.info включва и каталог на най-добрите хотели у нас и по света - “HOTELS - WE RECOMMEND”. Каталогът на хотелите съдържа подробно описание на всеки един хотел, фотогалерия и видеоклипове от хотели и прилежащия район. Репортажи от хотела се излъчват в 24-часовата телевизионна програма на ТВ АРТ в рубриката “HOTELS”, както и в рекламните блокове.



Спонсори:

Годишните награди БХРА 2010


  Назад към Новини