Архив

От днес до 11 ноември 2010 г. е официалното участие на България с национален щанд на международното туристическо изложение WTM в Лондон

08.11.2010

Страната се представя за 30-ти път в най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия - акцент на българското участие ще бъде културно-познавателния туризъм

Министерство на икономиката, енергетиката и туризма организира националното представяне с рекламен щанд на световното туристическо изложение WTM в Лондон, което ще се проведе за 31-ви път от 8 до 11 ноември 2010 г.

World Travel Market е най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия и второто по престиж туристическо изложение в света след ITB – Берлин. През 2009 г. на WTM участваха 5 121 изложители от 187 страни и региони, посетителите бяха 45 571 представители на туристическия бизнес от цял свят. На българския щанд на площ от 292 кв.м, разположен в сектор Европа и Средиземноморие, тази година ще се представят 23 туристически фирми и общински администрации.

Традиционно на WTM се провежда „Среща на Министрите”, организирана от Световната туристическа организация на втория ден, 09 ноември. Темата тази година на световният форум е „Бизнес модели за бъдещето, изграждане на по-силна туристическа индустрия”. На третия ден на изложението ще се проведе форумът за отговорен туризъм.

Акцент на българското участие ще бъде представянето на културно-познавателния туризъм. Освен представянето на специален сектор по тази тема на българския щанд е предвидено да бъдат обособени следните региони, от които са участниците – Софийски, Черноморие, Рило-Пирински и регион Стара планина.

На националния щанд е предвидена анимационната програма като на всеки час ще бъдат представени занаяти – иконопис и дърворезба от художника и скулптор Димитър Стоянов. Предвижда се на щанда да има винен бар със селекция от качествени български вина.

На втория ден на борсата в българското посолство ще бъде организиран прием вечерта на 9 ноември по повод националното участие на WTM 2010 по случай участието на страната за 30-и пореден път.

Национален щанд на България на WTM 2010 – Лондон:
№ ЕМ 170
Сектор: Европа и Средиземноморие
Площ 292.75 кв.м
Официално участие на България за 30-и пореден път
Издание на събитието WTM: 31
Изложбен център: ExCel


  Назад към Новини