Архив

Roca представи международната фондация We Are Water

01.10.2010

Основната цел на фондацията е да намали отрицателното въздействие на недостига от чисти водни ресурси в света, да повиши културата на потребление на водата и да мотивира събирането на дарения

Roca – световен лидер в производството на обзавеждане за баня официално започна на 28 септември т.г. дейността на фондацията We Are Water в столичното кино Арена в The Mall. Стартът на кампанията беше даден едновременно в 20 града по цял свят включително Мумбай (Индия), Сао Паоло (Бразилия), Париж (Франция), Шанхай (Китай), Москва (Русия), Бейрут (Ливан) и Лондон (Англия).

Roca постоянно участва в процеса на развитие и създаване на нови технологии за опазването на околната среда. Това включва не само производствени процеси като Eco – Roca, но и развитието на нови водоспестяващи продукти като W + W. Фондация We Are Water е една инициатива на Roca, която подкрепя устойчивото развитие – един от водещите бизнес принципи на компанията. Основната цел на фондацията е да намали отрицателното въздействие на недостига от чисти водни ресурси в света, да повиши културата на потребление на водата и да мотивира събирането на дарения, с които да реализира самостоятелни и съвместни проекти в най-нуждаещите се райони на планетата.

Повече от 200 гости, сред които Н. Пр. Хорхе Фуентес Монсонис- Вилайонга, посланик на Испания у нас, Маги Малеева, основател на инициативата за устойчиво развитие „Горичка” (Gorichka.bg), Христо Пимпирев, професор по геология и антарктически изследовател и др., уважиха представянето на фондацията в България.

Roca

На събитието беше представена премиерата на документалния филм „Аралско море – загубеното море” на режисьорката Исабел Койшет. Филмът беше представен на Международния филмов фестивал в Сан Себастиан на 21 септември т.г. Това е първият проект спонсориран от We Are Water и е добър пример за сътрудничеството, което фондацията иска да постигне с артисти (режисьори, музиканти и др.) и неправителствени организации, които искат да повишат културата на потребление на водата по света.

„Време е да обвържем своята лидерска позиция с проблемите на околната среда – една дейност, с която съпричастни вече повече от 50 години”, каза Серхио Кастро, изпълнителен директор на Рока България. We Are Water е логично продължение на нашата мисия за опазване на околната среда и устойчиво развитие на общностите, засегнати от липсата на вода, с което утвърждаваме позициите си в тази сфера”. Фондацията е инициатива на Roca и от самия си старт е посветена на опазването на околната среда както по отношение на продуктите, така и на производствения процес.

Roca

С разбирането, че водата е уникален и ограничен ресурс, през последните 50 години Roca разработва енерго и водоспестяващи продукти, като по този начин допринася за по-балансирано и устойчиво взаимодействие с околната среда. Съпричастността на компанията към разумното използване на водата е поставено на ново ниво именно със създаването на фондация We Are Water. Фондацията има две главни цели: да повишава културата на използване на водата сред обществото и институциите, което ще подпомогне икономическото развитие и устойчивото управление на световните водни ресурси. Втората главна цел се отнася до участие в дейности, които имат за цел да минимизират негативните ефекти от липсата на адекватни водни ресурси. Тези дейности могат да бъдат свързани с инфраструктура, обучение, здравеопазване и научни изследвания.

Филмът „Аралско море – загубеното море” на Исабел Койшет разказва за драматичното смаляване на Аралско море – вътрешноконтинентален воден басейн в централна Азия. Това е първата инициатива, спонсорирана от фондация „We Are Water”. Документалната лента показва драматичния процес на пресушаване на Аралско море, което е една от най-големите катастрофи за околната среда. Сър Бен Кингсли участва като разказвач, а Тим Робинс дарява няколко свои песни за саундтрака на филма. Според Исабел Койшет, Аралско море е само един от многото примери за екологични катастрофи на тази планета. Подкрепата на We Are Water ще помогне за международното разпространение на филма и ще накара все повече кампании да се замислят за резултатите от неефективното използване на този ограничен ресурс. Фондацията We Are Water дава възможност на хората по света да осъзнаят, че водата е жизненоважна за икономическото развитие, но не всички имат достъп до този ресурс.


  Назад към Новини