Архив

Интересна информация за най-големия европейски винен конкурс „Винитали“ и за прекрасните сватбени дни в българските…хотели

26.07.2010

Кой и как отговаря на екостандартите - разказва брой 3 на сп. Hotels&Restaurants Magazine

"Зелени предизвикателства" е темата на бр.3 на сп. Hotels&Restaurants Magazine. Вдъхновени от постиженията на френските хотелиери, обединени в Gites de France, авторите правят паралел с онова, което е вече е постигнато и в България. А то съвсем не е малко – десетки са вече хотелите, които отговарят на екостандартите. Сред тях са както малки семейни хотели като „Моравско село“ край Банско, така и големи градски хотели, част от международни вериги, като хотел „Хилтън” в София и др.

Как три голф-комплекса създават отделна дестинация със собствен маркетингов бюджет можете да прочетете в статията "Калиакра – повече от голф". Репортаж от най-големия европейски винен конкурс „Винитали“ ни пренася във Верона. През април там международно жури, сред членовете на които бе и главният редактор на сп. "ХоРеМаГ" Екатерина Геловска, дегустира над 6500 европейски вина. За съжаление, във винения маратон се включиха едва 15 български вина, но и те си тръгнаха с почетни грамоти.

Възможна ли е задачата да се отиде "С куче на хотел" в България? Това ще разберете от едноименната статия с автор Ани Коджаиванова."Треска за сватби" обхвана тази пролет няколко български хотела. След първата лястовичка в лицето на „Кемпински хотел Зографски” преди няколко години днес сватбени дни организират вече няколко градски хотела. Как става това, разказва Владимир Казасов. В друга статия, озаглавена "Сладки спомени", пред същия автор споделят опита си именити български сладкари. Интервю с генералния мениджър на Гранд Хотел София е публикувано в списанието във връзка с шестата годишнина на хотела.

Hotels&Restaurants Magazine


  Назад към Новини