Архив

БХРА подписа Рамково споразумение със сдружение „Дружество за колективно управление в частна полза правата на продуценти на звукозаписи и музикални видеозаписи и на артисти – изпълнители” – ПРОФОН

19.07.2010

Разговорите се водиха под прякото наблюдение и участие на заместник-министрите на МИЕТ и МК – г-н Иво Маринов и г-н Димитър Дерелиев и в максимална степен защитават интересите на туристическия бранш

На 16 юли 2010 г. се подписа Рамково споразумение със сдружение „Дружество за колективно управление в частна полза правата на продуценти на звукозаписи и музикални видеозаписи и на артисти – изпълнители” – ПРОФОН и Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), което в максимална степен защити интересите на туристическия бранш. Постигнатите преференциални тарифи се отнасят само за членове на БХРА, а за всички останали, които не са членове на БХРА, тарифите са два пъти по – скъпи.

Разговорите се водиха под прякото наблюдение и участие на заместник-министрите на МИЕТ и МК – г-н Иво Маринов и г-н Димитър Дерелиев. „Смятаме, че постигнатите резултати удовлетворяват бранша, но същевременно и поехме ангажименти, за да гарантираме постигнатите отстъпки. Ангажиментите ни засягат вече обем на сключените договори и срок като за 2010 г. до 15 август трябва да се подпишат индивидуалните договори, а до 31 август да се заплатят” - сподели специално за членовете на БХРА в сайта www.bhra-bg.org г-н Георги Щерев, член на УС на БХРА и председател на работната група на асоциацията по авторски права.

Имайки предвид постигнатите отстъпки, колегите, които вече имат подписан договор със сдружението за авторски права, следва чрез съответния офис на БХРА да информират ПРОФОН, за да им бъдат преизчислени (намалени) вноските, като разликата ще бъде отнесена в заплащането на възнагражденията на съответния член за 2011 г.

УС на БХРА информира членовете си в цялата страна, че от 1 август 2010 г. Министерство на културата започва масови проверки за спазване на Закона за авторското право и сродните му права, като ще се съставят протоколи на всички, които към момента на проверката не са подали изискващи се документи, в съответния офис на БХРА. В разговорите на работната група на БХРА със заместник-министрите беше подчертана необходимостта от сериозно отношение към подписаното споразумение, тъй като ще се изисква и контролира строго спазването на Закона.

УС на БХРА обръща вниманието на членовете си, че заетостта на легловата база участва във формирането на възнагражденията.

За консултации и допълнителни въпроси членовете на БХРА могат да се обръщат към централния офис на асоциацията на тел: 02/987 65 86 или на e-mail: bhra_office@abv .bg, а всички документи се подават чрез съответните офиси на БХРА.

Рамково споразумение

Рамково споразумение

Рамково споразумение за стратегическо партньорство

Рамково споразумение за стратегическо партньорство


  Назад към Новини