Архив

Предстои шестото изложение Уикенд туризъм Русе 2010 от 13 до 15 май

30.04.2010

Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация е партньор на събитията под патронажа на кмета на Община Русе г-н Божидар Йотов

Русе

От 13 до 15 май 2010 г. в град Русе ще се състои шестото изложение Уикенд Туризъм Русе 2010. Туристическия форум се организира от Община Русе, сдружение „Европейски пространства 21” и Регионален исторически музей - Русе, под патронажа на кмета на Община Русе г-н Божидар Йотов и със съдействието на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. БХРА е поканена за партньор на събитията и ще участва в програмата на изложението.

Форумът в Доходното здание в Русе дава възможност на общини и фирми, информационни центрове, неправителствени организации, културни институти и други да представят възможностите за културен, алтернативен, религиозен и селски туризъм; екотуризъм и биоразнообразие. Сред акцентите в дискусионната програма са: „Дунавската стратегия на ЕС – къде е туризмът?”, „Градски пейзажи – градските маршрути като туристически продукт”, „Мениджмънт на културата. Туризъм и наследство.”

На 13 май от 14.30 до 16.00 ч. в Доходно здание ще се състои дискусията „Градски пейзажи – градските маршрути като туристически продукт” организирана от Нов Български Университет, но с партньорството на БХРА. Модератор е доц. д-р Ирена Бокова, Нов Български Университет и ключови участници доц. д-р Соня Алексиева (НБУ, БХРА) и Кремена Цветкова (Европейски институт по туризъм). Участниците ще могат да видят и презентацията на “Русенски маршрути. Крепостите”, филм на Арена Медиа 2009 с продуцент Община Русе. В рамките на изложението ще се състоят Третия фестивал на туристическите забавления и анимации, демонстрация на туристически маршрути, винена фиеста, представяне на средновековни български атракции и др.

БХРА предоставя на своите членове възможност да участват с рекламно - информационни материали на щанда на организаторите. Очакваме да получим вашите материали в офиса на БХРА (София 1000, ул. „Триядица” № 5 Б, ет. 1) до 11 май т.г.. За допълнителна информация и контакти: Туристически информационен център Русе e-mail: tic@tic.rousse.bg, тел.: 082/824 704; БХРА e-mail: bhra_office@abv.bg, тел.: 02/986 42 25.

Предварителната програма на събитието можете да видите по долу.

Предварителната програма


  Назад към Новини