Архив

В Пловдив се учреди Тракийски туристически район - новата структура е част от идеята за райониране на България

23.04.2010

За председател на сдружението беше избран г-н Любозар Фратев, председател на Съвет по туризъм – Пловдив, член на БХРА

На 21 април т.г. в Пловдив се учреди Тракийски туристически район, който ще обхваща Средногорието, Задбалканските котловини, Сакар и Тракия. На учредителното събрание участваха представители на 18 общини, на много неправителствени организации, както и представители на бизнеса, на академичната общност и др. Заедно със Съвет по туризъм - Пловдив, инициатори за регистриране на новото сдружение са общините Пловдив, Сливен, Ямбол, Кържали, Стара Загора и Пазарджик, както и сдружението „Перперикон Мелпомена”.

BHRA

Сред гостите на събранието бяха г-жа Мария Иванова, директор на дирекция „Туристическа политика” на МИЕТ, г-н Витан Иванов, председател на Съвет по туризъм – София и на Софийски туристически район. За председател на Тракийския туристически район беше избран г-н Любозар Фратев, председател на Съвет по туризъм – Пловдив, член на БХРА.

BHRA

Инициативата, подкрепена от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е продължение на работата по туристическото райониране на България, което залегне в новия Закон за туризма. Целта на новото сдружение е да представи единно и най-добре районите като атрактивна туристическа дестинация с акцент върху културно-познавателния туризъм, който ще се допълва от винен, селски и фестивален туризъм, СПА и балнеолечебен туризъм.

BHRA

„Създаването на новата структура е част от идеята за райониране на България, което ще даде възможност на страната ни да рекламира професионално цели региони с възможности за разнообразни турове”, сподели пред сайта на БХРА www.bhra-bg.org, председателят на Съвета по туризъм – Пловдив и председател на Тракийския туристически район Любозар Фратев.


  Назад към Новини