Архив

Очакваме ви на Международно изложение „Културен туризъм” - Велико Търново 2010 под мотото „Балканска столица на културния туризъм”

09.04.2010

Седмото издание на борсата под патрoнажа на Министерство на културата ще събере десетки експерти, мениджъри, туроператори, музейни специалисти и медии на презентации, дискусии, изложби, демонстрации и атракции от 14 до 18 април 2010 г.

Културен туризъм 2010

БХРА очаква членовете си на Международното изложение „Културен туризъм” – 2010 под патрoнажа на Министерство на културата от 12 до 18 април т.г. в старопрестолния град. Борсата се организира от Община Велико Търново, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и (БХРА) Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА), съвместно с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Основен организатор на проявата, която ше се проведе за седми пореден път е Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”.

По предложение на БХРА, която номинира градът за приза културна столица на Балканите през 2009 г., Балканският алианс на хотелските асоциации (BAHA) избра Велико Търново за „Балканска столица на културния туризъм”. Както вече съобщи сайтът на БХРА – www.bhra-bg.org, лично кметът на града – д-р Румен Рашев получи голямата награда през януари т.г. на конгреса на IH&RA в Белград, Сърбия. Българската делегация на конгреса, заедно с колегите си от балканските страни, аплодираха признанието за Община Велико Търново, която заедно с Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, преди осем години инициира организацията на първото българско изложение за популяризиране на културния туризъм.

По традиция БХРА ще участва във всички събития на борсата:

• На 14 април т.г. от 11.00 ч. - официално откриване на Международното изложение „Културен туризъм” Велико Търново – 2010 пред изложбени зали „Рафаел Михайлов”.

• На щанда на асоциацията ще бъдат представени с рекламно-информационни материали колегите от цялата страна.

• На 14 април от 15.00 до 16.30 ч., в дискусионната програма на изложението, съвместно със сп. HoReMag, БХРА ще организира кръгла маса на тема: „Мениджмънт на културния туризъм” с участието на български и чуждестранни експерти.

• На 14 април от 17.30 ч. ще бъде представена книгата „България-Китай. Културен туризъм” с автор доц. д-р Соня Алексиева, ръководител на секция „Туризъм” – департамент „Икономика и бизнес администрация” на Нов български университет, член на УС на БХРА.

• На 15 април от 14.00 до 16.00 ч. БХРА ще участва в кръгла маса на тема: „Историческо наследство и градски пейзажи”, организирана от Нов български университет.

• На 15 и 16 април членове на асоциацията ще се представят в панелите с презентации на различни туристически дестинации

• На 15 април от 11.00 до 11.30 ч. БХРА ще участва в специалната презентация на Тур Регион Балкания по случай 10-годишнината от издаването на първия каталог от поредицата „Бизнес и Туризъм”.

• На 16 април БХРА ще обяви своя традиционен приз за член на асоциацията на Официалната церемония за връчване на наградите на участниците в Международното туристическо изложение „Културен туризъм” 2010.

• БХРА ще участва в журито на филмовия фестивал „На източния бряг на Европа”, който се провежда в рамките на изложението.

Очакваме членовете, партньорите и колегите ни от страната да се включат в събитията на Международното изложение „Културен туризъм” – 2010 във Велико Търново. Подробна програма за борсата е качена на сайта на БХРА в Новини от 22 март т.г.

Медийни партньори

на Международното изложение „Културен туризъм” –
Велико Търново 2010 :

БНТ

Българскa национална телевизия



БНР

Българско национално радио



24 часа

Вестник „24 часа”



News.bg

News.bg



Борба

Вестник “Борба”


  Назад към Новини