Архив

Предстои седмото Международно изложение „Културен туризъм” - Велико Търново под патрoнажа на Министерство на културата от 14 до 18 април 2010 г.

22.03.2010

Организаторите от община Велико Търново, БХРА и АБТТА, съвместно с МИЕТ подготвят тазгодишната борса под мотото „Балканска столица на културния туризъм”

Културен туризъм 2010

Най-престижното събитие в България в областта на културния туризъм ще се проведе от 14 до 18 април т.г. в старопрестолния град в изложбени зали „Рафаел Михайлов”. Международното изложение „Културен туризъм” – 2010 под патрoнажа на Министерство на културата се организира за седми пореден път от Община Велико Търново, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции, съвместно с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Основен организатор на проявата е Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”.

Тази година изложението ще бъде най-дългоочаквано и най-показателно за развитието на третия по важност вид туризъм у нас – културния туризъм. Балканският алианс на хотелските асоциации (BAHA) избра Велико Търново за „Балканска столица на културния туризъм” през януари т.г. на конгреса на IH&RA в Белград. Голямата награда беше част от признанието за дългогодишните усилия на Община Велико Търново и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация - инициатори и организатори на изложението за популяризиране на културния туризъм в града. В рамките на програмата на изложението, с шествие и тържествена церемония в града ще бъде връчена официално голямата награда. Ето защо мото на тазгодишното изложение във Велико Търново е „Балканска столица на културния туризъм”.

По традиция борсата се организира като комплексно събитие в три направления. На първо място - туристическо изложение, което дава възможност за общини и фирми, информационни центрове, неправителствени организации, културни институти и други да представят своя потенциал за развитие на културно-познавателни туристически програми. На второ място е дискусионната програма, включваща презентации и обсъждания по актуални теми, свързани с развитието на културно-историческото наследство, неговото съхранение и съвременно експониране, както и проблемите и възможностите за развитие на разнообразни форми на културно-познавателен туризъм. В рамките на филмовия фестивал „На източния бряг на Европа” журито ще присъди отличията си за филмови и телевизионни продукции, популяризиращи българското културно-историческо наследство и туризма.

По време на седмото издание на Международното туристическо изложени 2010, по инициатива на Община Велико Търново, ще бъде учредена „Асоциация на общини, селища и територии с културно-историческо наследство”. Заедно с празничните поводи, десетките участници в борсата ще представят своите туристически дестинации, нови продукти и атракции, ще посетят много презентации, изложби и спектакли. По традиция организаторите ще връчат своите награди за най-успешно участие в Международното изложение „Културен туризъм” – Велико Търново 2010.

БХРА ще представи своите членове на щанда си от 14 до 18 април т.г., ще организира съвместно със сп. HoReMag кръгла маса на тема „Мениджмънт на културния туризъм”, ще организира презентации на колегите си от различни региони и др. „За нашият екип от Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов” като основен организатор на изложението е професионално предизвикателство да работим по подготовката и провеждането на борсата отново с колегите ни от БХРА и да популяризираме заедно голямата награда за нашия град - „Балканска столица на културния туризъм”, сподели за сайта на асоциацията www.bhra-bg.org , управителят г-н Даниел Панов.

Медийни партньори:

БНТ

Българскa национална телевизия

БНТ изпълнява своята функция на авторитетна обществена медия чрез 24-часовата програма БНТ 1, сателитната програма БНТ Сат и 8 – часови регионални програми в градовете Благоевград, Варна, Пловдив и Русе. В 50-годишната си история БНТ е продуцирала и ко-продуцирала множество филми, сериали и телевизионен театър. Голямата телевизия се осмели да реализира и големи обществени проекти като Голямото четене, Голямият избор, Великите българи.

БНТ е многоуважаван член на Европейския съюз за радио и телевизия и като такъв организира единствения конкурс за българска песен – ЕВРОВИЗИЯ, с което дава възможност на български изпълнител да представи България на голямата европейска музикална сцена. БНТ работи за запазването и налагането на българските културни цености и национална идентичност с многообразието от програми и предавания за култура, изкуство и др.


БНР

Българско национално радио

Българското национално радио е:

  • най-голямата многопрограмна медия;
  • единствената медия, която излъчва на ултракъси, къси, средни и дълги вълни;
  • единствената медия, която произвежда и излъчва програми на чужди езици за чужбина;
  • единствената медия, която записва, съхранява и излъчва всички най-големи концерти и културни прояви в страната;
  • най-големият продуцент на българска музика;
  • медията, която разполага с най-богатия звуков архив – “Златният фонд”;
  • медията с най-голямата информационна мрежа в страната;
  • медията, която заедно с БНТ, са най-големите медийни партньори, поддържащи най-авторитетните културни фестивали и конкурси
  • медията с единствения музей на радиото в България.

24 часа

Вестник „24 часа”

Вестник "24 часа" е най-известният вестник на български език в света.

"24 часа" пръв от родните вестници се ориентира към бизнеса и години наред адекватно отразява събитията в стопанския живот. Далеч преди да се появи борса в България "24 часа" изработи и поддържаше борсови индекси. Вестникът пръв започна да публикува и данни за валутните курсове. Така "24 часа" създаде модела, по който възникнаха и се развиха специализираните икономически всекидневници.

Свободата на словото, различните мнения, които се изказват в него, новаторските елементи в графиката и съдържанието го превръщат във феномен на времето. Стремежът да служи на читателя, да му бъде полезен и удобен, да търси наболелите теми и проблеми на обществото и да предизвиква дискусии го превръщат във водещ всекидневник.


News.bg

News.bg

News.bg е първият български информационен сайт, основан на 1 ноември 1998 година и официално стартиран на 10 ноември 1998 г. в Интернет.

News.bg се отличава с бързина на публикуване на новини, търсене на всички гледни точки, специална рубрика – колумнист news.bg, видео материали от мястото на събитието.

В news.bg любопитния читател ще намери – новини от икономическия, политически и обществен живот, но и ще научи най-новото в спорта и най-любопитното от светския живот не само в България, а и по света.


Борба

Вестник “Борба”

Вестник “Борба” e областен всекидневник, разпространяващ се на територията на Великотърновска област. “Борба” е независим вестник с традиция в региона и с утвърдена читателска аудитория, с широк възрастов диапазон поради информационния и рекламен характер на изданието. Отразява преди всичко регионалните новини в областта на обществения живот, икономика, селско стопанство, здравеопазване, образование, култура, екология, младежки проблеми, шоу, спорт и др.

“Борба” достига всеки ден до над 80 000 души в цялата област. Вестникът се чете почти 100 % от бизнесмените, стопанските ръководители и политиците. “Борба” се приема изключително добре от най-младото поколение поради интересните материали за и от тийнейджърското общество. Много хора всеки ден четат обявите на вестник “Борба”.

Предварителната програма на борсата можете да изтеглите от тук: ПРОГРАМА

Заявка договор

Настаняване


  Назад към Новини