Архив

Председателят на БХРА Благой Рагин участва в заседание на Комисията по здравеопазване към Народното събрание

12.03.2010

Приемането на допълненията на Закона за здравето ще намали негативното влияние на финансовата криза върху туристическия сектор в България и ще спомогне за запазването на работни места

Председателят на БХРА Благой Рагин участва в заседание на Комисията по здравеопазване към Народното събрание, която се състоя вчера - на 11 март 2010 г. В дневния ред на заседанието се обсъди проекта на Закон за допълнение на Закона за здравето.

На заседанието председателят на БХРА изрази от името на Управителния съвет на асоциацията пълно съгласие с внесените мотивите към проекта на Закона и подкрепи предложеният балансиран подход при забраната за тютюнопушене на обществени места.

В предложената нова ал. 4 към чл. 56 е отразен положителният европейски опит на Испания, Португалия, Дания, Румъния и др. „За нас, представителите на туристическия бранш в България е от изключителна важност приемането от Народното събрание на проекта на Закон за допълнение на закона за здравето, внесен от г-н Иван Иванов и група народни представители”, подчерта Благой Рагин.

Приемането на допълненията на Закона за здравето ще намали негативното влияние на световната финансова криза върху туристическия сектор в България и ще спомогне за запазването на работни места.


  Назад към Новини