Архив

Председателят на БХРА участва в заседание на консултативния съвет по туризъм в Етрополе

10.03.2010

Община Етрополе е най-новият член на Тур Клуб РеМарк и ТурРегион БАЛКАНИЯ

Г-н Благой Рагин, председател на БХРА беше официален гост на консултативния съвет по туризъм в Етрополе на 4 март т. г. по покана на Тур Клуб РеМарк и Община Етрополе – лично на кмета г-н Богомил Георгиев, най-новият член на Тур Клуб РеМарк и ТурРегион БАЛКАНИЯ. Дневният ред на заседанието на консултативния съвет по туризъм включваше Отчет на дейността за 2009 г., разпределение на туристическата такса и промяна в състава на консултативния съвет.

ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО 2010

На редовното заседание на съвета Благой Рагин изрази впечатленията си за възможностите за развитие на туризма в общината и сподели своите виждания за работа в отрасъла по време на криза. В своето изказване пред членовете на съвета, той подчерта важността на подготовката и обучението на кадрите в туристическата индустрия.

Въз основа на богатия опит на БХРА в различни региони на страната, той препоръча да се съхраняват местните традиции и да се представят на туристите в своя автентичен вид, като посочи положителния опит на Златоград в културния и екотуризъм. В разговорите с Богомил Георгиев, кмет на община Етрополе и г-жа Цецка Иванова, експерт туризъм в общината, председателят на БХРА сподели успешни примери от дългогодишното партньорство на асоциацията и на Тур Клуб РеМарк с различни общини в страната. След официалната среща домакините от Етрополе запознаха Б. Рагин с местната кухня в механата на Арнаудовата къща.

ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО 2010


  Назад към Новини