Архив

„Арена ди Сердика” и „Кристъл Палас” със сертификати за чисто производство

23.03.2009

„Намаляваме оперативните разходи на обектите за електроенергия, вода и други ресурси, подобряваме управлението на отпадъците и най-вече ограничаваме рисковете за хората и околната среда”, e категорична г-жа Мара Дойчинова, генерален директор на FPI Hotels & Resorts

Два от хотелите на веригата FPI Hotels & Resorts, член на БХРА – петзвездният резиденс хотел „Арена ди Сердика” и четиризвездният бутик хотел „Кристъл Палас” получиха сертификати за чисто производство. Анализът на резултатите показва, че тези хотели биха могли да бъдат сред първите в България, удостоени с европейска еко-маркировка – знак за съответствие с европейските стандарти за екологично производство и услуги.

„Сертификатите за чисто производство, които получиха нашите хотели „Арена ди Сердика” и „Кристъл Палас” са част от корпоративната ни стратегия, която прави компанията ни еко- и икономически по-ефективна. Приложението на тази стратегия намалява оперативните разходи на обектите за електроенергия, вода и други ресурси, подобрява управлението на отпадъците и най-вече ограничава рисковете за хората и околната среда. Всичко това води до по-висока конкурентоспособност на нашите хотели и на веригата като цяло”, каза за сайта на БХРА www.bhra-bg.eu, г-жа Мара Дойчинова, генерален директор на FPI Hotels & Resorts.

HoReMag

„Арена ди Сердика” и „Кристъл Палас” са част от общо десетте хотела у нас и петте в София, които бяха оценени от швейцарски експерти в рамките на първата година от двугодишната „Програма за устойчиво развитие на предприятията в България, насочена към създаването на практики в сферата на чистото производство и корпоративната социална отговорност”. Като вече съобщи в началото на месеца сайтът на БХРА (http://www.bhra-bg.org/index.php?dejstvie=novina&id_novina=853), проектът стартира през 2007 г. и е съвместна инициатива на Агенцията за индустриално развитие на ООН и Държавната агенция по туризъм. Осъществява се с финансовата подкрепа на правителството на Швейцария. До края на 2009 г. се предвижда проектът да обхване общо около 25 български хотела в района на София, Централна Стара планина и Черноморското крайбрежие.

През изминалата година хотелите и ресторантите от веригата FPI Hotels & Resorts получиха престижните сертификати ISO 9001:2000 – за качествено управление на хотели и туристически услуги и ISO 22000:2005 – за качествено управление на ресторанти и храни. Портфолиото на FPI Hotels & Resorts включва четири бизнес хотела (петзвездният и единствен в София резиденс хотел „Арена ди Сердика”, четиризвездните хотели „Кристъл Палас”, „Грийнвил” и„Хил”), две апартаментни къщи в София („Изток” и „България”), както и две ваканционни селища – „Санта Марина” в гр. Созопол и „Св. Иван Рилски” в гр. Банско.

HoReMag


  Назад към Новини