Архив

Участвайте във фестивала за филмови и телевизионни продукции на туристическа тематика „На източния бряг на Европа” в рамките на Международното изложение „Културен туризъм 2009” - Велико Търново

23.03.2009

Наградният фонд осигурен от Община Велико Търново, МЕГА МЕДИЯ и грандхотел „Велинград” и тази година е на стойност 15 000 лв.

За пета поредна година в рамките на програмата на шестото Международно изложение „Културен туризъм 2009” - Велико Търново, което ще се проведе от 8 до 11 април 2009 г. в изложбените зали „Рафаел Михайлов”, ДАТ съвместно с община Велико Търново и Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) организират фестивал за филмови и телевизионни продукции на туристическа тематика oзаглавен „На източния бряг на Европа”.

Във фестивала могат да участват продукции, произведени след 2007 г., които са на туристическа тематика и звучат актуално. Участниците във фестивала трябва да притежават авторските права върху продукциите и могат да участват с неограничен брои филми като таксата за участие на една продукция е 120 лв. (с ДДС).

Четири са категориите, в които ще се състезават тазгодишните продукциитe:

А) телевизионно предаване
Б) рекламен филм
В) рекламен клип
Г) научно-популярен и документален филм, представящ туристически потенциал.

На този филмов фестивал се награждават продуцентите – частни лица и фирми и държавни институции, инвестирали през годината чрез различни видове продукции в рекламата на България.

Наградният фонд е осигурен от Община Велико Търново , МЕГА МЕДИЯ и грандхотел „Велинград” и тази година е на стойност 15 000 лв. Голямата награда на журито „НАЙ-ДОБРА РЕКЛАМНА ТУРИСТИЧЕСКА ПРОДУКЦИЯ НА ФЕСТИВАЛА” ще бъде връчена на един от наградените филми. За първи път тази година журито ще връчи и една специална награда за компонент (операторско майсторство, монтаж и саунддизайн).

Крайният срок за участие е 1 април 2009 г. Подробна информация относно критериите и начина за участие, както за категориите, журито и наградния фонд можете да получите на: www.ctforum-bg.com, www.bhra-bg.org или на тел. 0554/ 3 00 30, 7 70 07.


  Назад към Новини