Архив

Предстои шестата Международна борса „Културен туризъм 2009” - Велико Търново от 8 до 11 април 2009 г.

16.03.2009

Покана от БХРА към членовете и партньорите на асоциацията за участие в туристическото изложение, дискусионната програма и филмовия фестивал „На източния бряг на Европа”

За шести пореден път през април т.г. в изложбени зали „Рафаел Михайлов” в културната столица на България ще се проведе Международната борса „Културен туризъм 2009” - Велико Търново. Организаторите на изложението община Велико Търново и БХРА в партньорство с ДАТ, Министерство на културата и АБТТА ще съберат на многобройни дискусии, презентации, спектакли и изложби стотици представители на туристическия бизнес, държавни и неправителствени организации, туроператори, общини и музеи от цялата страна.

Борсата с основен организатор общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов”, включва туристическо изложение, дискусионна програма и филмов фестивал. Във Велико Търново на своите щандове и чрез промоция на туристическите си продукти ще се представят десетки общини, фирми и информационни центрове, културни институти и др. В богатата дискусионна програма на Международната борса „Културен туризъм 2009” ще се представят нови туристически обекти, продукти и атракции.

В дискусиите ще участват чуждестранни и български експерти, представители на туристическия бизнес и различни организации. По традиция туристически филми и продукции, произведени след 2003 г. ще участват във филмовия фестивал „На източния бряг на Европа”. Организаторите са планирали много съпътстващи събития – изложби, спектакли, възстановки, представяне на нови туристически продукти, които ще информират и запознаят участниците с най-новите предложения в културния туризъм през 2009 година.

На 10 април т.г. ще се състои официалното връчване на наградите на организаторите и награждаването на отличените филми във фестивала. В рамките на събитието БХРА ще връчи своята награда за туристически обект – член на асоциацията с най-голям принос за развитието на културния туризъм за 2008 г.

За членовете на БХРА и участниците в борсата, организаторите ще предоставят преференциални цени за нощувка в рамките на командировъчните разходи.

Крайният срок за заявки за участие (с щандове, презентации и в дискусионната програма) е 30 март 2009 г. За допълнителна информация и въпроси: офис на БХРА – Румяна Попова, тел.: 02/988 05 78, е-mail: bhra_office@abv.bg и „Царевград Търнов” – Калина Калчева, тел.: 062/622 148. Попълнените заявки-договор се изпращат на е-mail: office@velikoturnovo.info или факс: 062/600 768.

Заявка-договор

Предварителна програма
(организаторите си запазват правото за промени)

Условия за участие във филмовия фестивал "На Източния бряг на Европа"


  Назад към Новини