Архив

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) избра за председател на новия Управителен съвет г-жа Ирена Георгиева

13.03.2009

АБТТА взе решение за разкриване на регионални структури на организацията във всички девет административни териториални области на България

В началото на м. март т.г. в София се състоя редовното Общо отчетно –изборно събрание на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА). За сайта на БХРА – www.bhra-bg.org секретариатът на асоциацията предостави следната информация за работата на събранието и неговите решения.

На събранието са изслушани и единодушно приети подробен отчет за цялостната работа, инициативите и всекидневната организационно-творческа дейност на асоциацията през 2008 г. и аналитичен доклад за работата на Управителния съвет на АБТТА за целия мандат на управление 2006 – 2009 година. Изслушани са конкретните резултати от работата в законодателната сфера в туризма, както и резултатите от дейностите в защита на икономическите интереси на членовете на организацията. Събранието е приело отчета на Контролната комисия, доклада за финансовото състояние и годишен бюджет на организацията.

С активна ангажираност са изслушани и приети Програма за дейността на АБТТА за 2009 – 2013 г., като с активна дискусия, присъстващите са подкрепили предложението за изграждане на организационни структури по места с цел е постигане на по-пълна приобщеност и пълноценност на членството в АБТТА, независимо от конкретния регион, където е базиран даден член

Най-висшият орган на АБТТА е дал много висока оценка на извършеното от ръководството на асоциацията през тригодишния мандат на управление заедно с личната благодарност за всеотдайната и безкористна работа на г-жа Ирина Найденова, председател на УС на АБТТА през 2006-2009 г. и на г-жа Александра Илиева, заместник- председател. Съгласно Устава, Общото Събрание е връчило мандат на управление за следващия четиригодишен период 2009-2013 г. на новоизбраните Управителен съвет и Контролна комисия и е избрало техните председатели.

В новия Управителен съвет са избрани г-н Александър Спасов, управител на Аеротравел ЕООД , г-жа Илияна Щерева, управител на Яна Тур ООД, Калин Драганов, управител на Профи Турс ООД. Преизбрани са четирима членове от стария Управителен съвет – г-жа Ирена Георгиева, собственик на фирма на Балкан Комфорт Д.М.С. ООД, г-н Байко Байков, управител на Бохемия ООД, г-н Владимир Панталеев, собственик на Българиан Вип Травел, г-н Христо Гълбачев, управител на Астрал Холидейс.

За председател на новия Управителен съвет е избрана г-жа Ирена Георгиева, досегашен председател на комисия Правна. В новия Контролен орган на АБТТА са избрани – за председател: г-жа Ирина Найденова, управител Александър Тур ООД и за членове – г-н Димитър Попов, управител Пингуин Травел Груп и г-жа Елена Вълева, фирма Юзит Калърс ООД.

УС на БХРА благодари на досегашния председател г-жа Ирина Найденова за успешното сътрудничество между БХРА и АБТТА и поздравява г-жа Ирена Георгиева за избора й като председател на УС на АБТТА с надежди за още по-ползотворно професионално партньорство между двете асоциации.


  Назад към Новини