Архив

Рекламират България с Орфей и Спартак — в. Стандарт, Събота, 12 Юни 2004

22.06.2004

Митичният тракийски певец Орфей, античният бог на виното Дионисий и легендарният тракийски вожд Спартак ще бъдат използвани в мащабна рекламна кампания на България. Те ще служат за примамка за чуждите туристи до 2007 г.

В кампанията ще бъдат включени и новият филм от поредицата за Хари Потър, и шоу-спектакълът на Нешка Робева "Готови ли сте?". Това предвижда рекламна стратегия "Дестинация България" на Агенцията за национална туристическа реклама и информация (ИАНТРИ). Тя беше представена във Велико Търново от шефа на ведомството Ивайло Гюров. Митичните герои са известни по целия свят, но чужденците не знаят, че те са свързани с България, обясни Гюров. Целта е да бъде изградено позитивно отношение към страната ни, която предлага разнообразни възможности за туризъм.

Нека да се поучим от практиката в съседна Гърция, където край античните паметници се продават камъчета с етикети със спорно от научна гледна точка съдържание, каза Гюров. Рекламните послания за България ще бъдат насочени към потенциалните туристи от 18 години до хора от третата възраст, както и към платежоспособни клиенти, търсещи приключения и силни усещания. За реализиране на стратегията на Министерството на икономиката са предложени два варианта за увеличаване на бюджета за реклама, който за 2004 г. е 2,3 млн. лв. Първият е да се дадат допълнително 3 млн. лв., а вторият е за национална реклама бъдат заделени 8 млн. лв.
стр. 8


  Назад към Новини