Архив

Хотел-фондация „Бистра и Галина”, член на БХРА връчи „Златен знак” и плакети в традиционната си кампания „За да грейне още една детска усмивка”

24.02.2009

В навечерието на своя 10-годишен юбилей русенският хотел продължава да доказва, че в основата на успешното дарителство стоят много труд, постоянство и вяра

На 23 февруари т.г. фондация „Бистра и Галина” представи своя отчет във връзка с коледната кампания за продажба на новогодишни картички „За да грейне още една детска усмивка”. По традиция от 2002 г. до днес, всяка година преди Коледните и Новогодишните празници на представители на бизнеса, на клиенти и партньори се предлагат за продажба картички с логото на фондацията. Те са с тематични празнични сюжети, но и с красиви пейзажи от Русе. Две от картичките традиционно са по картини на русенските художници Славейко Петров и Виолета Радкова , а другите са дизайнерски решения по детски рисунки.

Общата набрана сума от тазгодишната инициатива възлиза на 5206 лв. Събраните средства ще бъдат разпределени по двете основни за фондацията програми – “Талантливите деца на Русе” и “Семейството на добрите хора” и по-конкретно за реализация на проекта „Лятна детска академия 2009”. При отпечатването на бюлетина на фондация „Бистра и Галина” заедно с останалите спонсори за изминалата година, винаги се изказва благодарност и на фирмите и хората, които са закупили най-много празнични картички. През 2009 г., когато се навършват 10 години от отварянето на хотел „Бистра и Галина”, член на БХРА фондацията иска да отличи своите дарители и да им благодари за участието в коледните кампании по един специален начин.

Фирмата, закупила най-много картички за втори път е „Спарки” АД (350 бр. картички) и получава „Златния знак” на фондацията и благодарствен адрес. Символът на фондацията с двете златни сърца получава инж. Чавдар Плахаров - изпълнителен директор на „Спарки” АД. Три награди се връчват на фирмите, купували редовно картички през годините: ЗАД „Булстрад” с представител г-жа Валентина Богданова, „Русе-газ” ЕООД с управител инж. Милена Жечева и Русенски университет „Ангел Кънчев” в лицето на ректора доц. д-р инж. Христо Белоев. Те получават плакети „Дарител” – „За да грейне още една детска усмивка”.

Тези награди, които връчи лично председателят на фондация „Бистра и Галина” г-жа Здравка Бърдарова, са искрен жест към хората, които оценяват благотворителната дейност на фондацията и вярват, че „За да грейне още една детска усмивка” е необходима съпричастността на много хора. Благодарност заслужават и: „Интериор 46”ООД, РУГ, „Маклер 96” ЕООД, Община Русе, Областна администрация - отдел „Култура”, „Химснаб 7004” АД, „Вега шипинг енд трейдинг” ООД - Варна, КСК ”РПК”, СП ”Петрови” ООД, „САКА” ООД, „Бултекс 1” ООД, „Трансстрой Русе” АД, „Топлофикация Русе” ЕАД и др. Имената на фирмите и снимките от награждаването ще бъдат качени на сайта на фондацията.

В годината, в която хотел-фондация „Бистра и Галина” ще отбележи своя 10-годишен юбилей, тези награди са още по-ценни, защото доказват, че в основата на успешното дарителство стоят много труд, постоянство и вяра, че искрените мечти могат да отворят сърцата на хората за добро. Дългогодишната дейност на фондацията доказва това със своите работещи проекти, с многобройните си успехи и упорита работа в името на талантливите деца на Русе и региона, в полза на образованието, културата и историята на града. В чест на предстоящия юбилей, който ще бъде отбелязан през месец юни 2009 г., хотел-фондация „Бистра и Галина” ще подготви грамоти и награди за своите най-дългогодишни гости и най-лоялни партньори, както и за най-големите си дарители. Фондацията ще връчи своя юбилеен плакет и на медията и журналиста с най-много и интересни публикации, свързани с развитието на фондацията и нейните стипендианти.


  Назад към Новини