Архив

Престижни награди и дарения отвориха сърцата на участниците във втория европейски Коледен благотворителен бал в Сандански

21.12.2008

В „Интерхотел Сандански” 180 хотелиери, ресторантьори, бизнесмени, политици и общественици събраха на благотворителната инициатива 37 450 лв.

Вторият европейски Коледен благотворителен бал се проведе на 14 декември 2008 г. в Сандански. Организатори на събитието бяха Община Сандански и Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите – Сандански, с домакин „Интерхотел Сандански”. За целта фирма „Диаманти” аранжира и превърна ресторанта на Интерхотела за един ден в бална зала със черно-бели цветове.

Специални гости на престижното събитие бяха областният управител на Благоевград г-н Владимир Димитров, г-н Благой Рагин, председател на БХРА, г-жа Снежана Гроздилова – депутат от НДСВ, управленският екип на община Сандански начело с кмета г-н Андон Тотев. Специално за събитието бе изработена покана, която се продаваше в комплект с каталог на 14 произведения на изкуството.

В категория „Принос за развитието на община Сандански” кметът на града връчи награда на: строителна фирма „Монолит 21” ООД „За особен принос в развитието на община Сандански като туристическа дестинация”; на петзвездниаят „Парк Хотел Пирин” за значителен принос в развитието и популяризирането на община Сандански като туристическа дестинация; на четиризвездния „Интерхотел Сандански – България ” АД „За значителен принос в развитито на спорта в община Сандански”.

BHRA

Г-н Илия Пасков, председател на СХРТ – Сандански връчи награди в категория „Най-добър мениджмънт в сферата на туристическите услуги”: на г-н Димитър Дамянов, мениджър на дискотека „Син Сити”- Сандански - „Мениджър на годината в сферата на развлекателните туристически услуги”, на г-жа Антония Стойкова – мениджър на четиризвездния СПА хотел „Медите” - „За значителен принос в рекламата на туристическа дестинация Сандански”, на г-н Иван Терзиев – мениджър на Парк Хотел Пирин - „Мениджър на 2008 година, за цялостен хотелски мениджмънт”.

Официалният гост на събитието г-н Благой Рагин, председател на БХРА връчи награди в сборна категория „Популяризиране на туристическа дестинация и подготовка на млади туристически кадри” на г-н Никос Константинидис – „За дългогодишен принос в популяризирането на туристическа дестинация Сандански и Мелник” и ЗПГ „Климент Тимирязев” - „За особен принос в подготовката на млади туристически кадри”. За забавлението на присъстващите се грижеха трима певци. За водеща на събитието организаторите се бяха спрели на чаровната Гала, която асистира на г-н Тотев – кмет на община Сандански да връчи наградите.

Основната цел на бала и тази година е събраните средства да бъдат дарени за подпомагане на образованието в учебните заведения в община Сандански, а друга част ще бъдат дарени на 13-годишния Христо Вангелов, който се нуждае от апарат за стимулиране на сърдечната дейност. Вторият Коледен благотворителен бал в Сандански успя да събере на едно място 180 хотелиери, ресторантьори, бизнесмени, политици и общественици и рекордната за Югозападна България сума от 37 450 лв.

Спонсор на благотворителната инициатива бе търговска верига „Зора”, магазин „Зора” - град Сандански в лицето на г-н Людмил Лозански, който дари в полза на гимназия „Яне Сандански” компютърна конфигурация.

Най-скъпо продадена картина бе „Фигури” от Димитър Казаков – Нерон, купена от г-жа Вахова за сумата от 6 000 лв. „Пейзаж” рисуван в средата на миналия век от покойния Стоян Кирязов ще краси офиса на г-н Андонов – собственик на „Монолит 21” ООД, който я получи за 3 200 лв. Акад. Светлин Русев участва в търга с акварел, рисуван от него през 1973 г. За него се състезаваха г-н Николай Влахов, собственик на НИК МАР, г-н Арбен Караджа, собственик на СПА хотел „Медите” и г-н Иван Терзиев, управител на „Парк Хотел Пирин” . Картината бе продадена на Николай Влахов за сумата от 3000 лв.

BHRA

Авангардният художник Едмонд Демирджиян бе представен на търга с „Морски пейзаж” – картината бе купена от г-н Арбен Караджа, собственик на СПА хотел „Медите” за 3000 лв. Две произведения на изкуството – пластики бяха продадени и върнат благородно от собствениците – г-н Аджев и г-жа Тимчева за втори търг. Гвоздеят на търга – икона на „Богородица пътеводителка”, изписана от иконописец и реставратор Гергана Божинова бе продадена на г-н Явор Аргиров – общински съветник за 2000 лв.

За първи път на търг бяха представени антикварни лозарски инструменти, аранжирани в „Лозарско пано” от Кирил Грънчаров и купени след „борба” с г-н Карамитов от г-н Гогев, собственик на новоткритият в Сандански хотел „Офир” за 1000 лв. Щастливият собственик сподели, че ще го постави в механата на хотела, да му се радват всички гости на заведението. Традиция за Коледният европейски благотворителен бал в Сандански стана подаряването на картина или ценен предмет с антикварна стойност. Тази година дарител бе г-н Борис Петров, който предостави много ценно второ издание (1931 г.) на книгата „Македония” с уникални снимки и статии и наддаването бе спечелено от г-н Васил Георгиев – собственик на „Аделина Стил” за рекордните 1700 лв.

Наддаването бе разнообразено в типичен благотворителен дух от г-н Илия Пасков, собственик на СПА хотел „Свети Никола” и председател на СХРТ - Сандански, който дари на община Сандански нова машина за почистване на площада марка „Ламборджини” и изненада приятно г-н Тотев – кмет на общината и почетен председател на сдружението.

Миналата година СХРТ - Сандански с подкрепата на кмета на общината г-н Андон Тотев реализираха за първи път идеята в навечерието на Коледа да се провежда благотворителен бал. Средствата събрани от миналогодишото издание – 26 280 лв в една част бяха изразходвани за обзавеждане изцяло на специализиран кабинет по туризъм в ЗПГ „Климент Тимирязев”. Идеята беше да се даде възможност на обучаващите се в областта на туризма да получават знания и опит в адекватна за пазарните условия среда. Изградена беше учебна рецепция, монтирана беше мултимедия и доставено учебно обзавеждане за 30 ученика с обособено място за лични пособия.

Друга част от благотворителните средства бяха дарени на Дневен център за деца с ментални увреждания „Света Неделя” в Сандански за обзавеждане на кабинет с три компютърни конфигурации, с цел улесняване интегрирането на децата, пребиваващи в дома към училищния и обществен живот, насърчаване на тяхната инициативност и помагане в изравняване на шансовете им за реализация в живота.

За забавлението на присъстващите на Втория европейски Коледен благотворителен бал се грижеха трима певци. За водеща на събитието организаторите се бяха спрели на чаровната Гала, която асистираше на кмета на община Сандански при връчването на наградите.

Организаторите на събитието Община Сандански и Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите - Сандански изказват още веднъж благодарност и чрез сайта на БХРА www.bhra-bg.org към всички участници, подкрепили идеята на тазгодишното благотворителното събитие.


  Назад към Новини