Архив

За първи път в България - Кулинарен форум "Концепции 2009", организиран от Eвро-Ток България

27.11.2008

На 13, 14 и 15 януари 2009 г. в НДК в София ще се проведе среща на 25 водещи европейски Шеф-готвачи, притежаващи опит в ресторанти с една, две и три звезди Мишлен и в големите международни конкурси

Председателят на Евро-Ток България г-н Жоро Иванов, главен готвач на „Гранд Хотел София”, член на БХРА, отправя кулинарно предизвикателство към българската публика и професионалистите в областта на хотелиерството и ресторантьорството с Кулинарен форум „Концепции 2009”. На 13, 14 и 15 януари 2009 г. в София ще се състои кулинарен форум „Концепции 2009”, организиран от Евро-Ток България.

За първи път в България ще се проведе голяма среща на водещите европейски Шеф-готвачи, притежаващи опит в ресторанти с една, две и три звезди Мишлен и в големите международни конкурси. Събитието предоставя уникална възможност на българската публика - и най-вече на професионалистите в областта на хотелиерството и ресторантьорството. Шоуто ще се проведе в зала 3 на НДК, което ще позволи да има едновременно изложбена площ с презентации на водещи фирми в областта.

Този вид събития, под формата на демонстрационно шоу-готвене се ползват с голям интерес в цяла Европа и имат доказана ефективност. В НДК 25 изявени Шеф-готвачи от Европа, представители на всяка от страните членки на Евро-ток Интернационал ще представят своите концепции за висшата кулинария за 2009-та година. Всеки един от тях ще разполага с 30 минути, в които да даде свобода на своята креативност и новаторство.

В залата ще бъде разположена професионално обзаведена кухня, инвентар и оборудване. Ще бъдат поставени мултимедийни екрани, които ще дават на аудиторията пълна визия за случващото се в кухнята на сцената с осигурен симултанен превод на френски и английски. Публиката ще има микрофони на разположение в залата, за да могат да задават въпроси, съобщиха специално за сайта на БХРА (www.bhra-bg.org) колегите от Евро-Ток България.

„Концепции 2009” е преди всичко една интернационална среща, която ще даде кулинарните тенденции за 2009-та година. Освен че е събитие, което ще позволи обмяна на опит и умения между кулинарите от Европа, „ Концепции 2009” ще популяризира целите и дейността на Евро-ток Интернационал - качествени продукти, според сезона, приготвени на място и защита на кулинарната идентичност на европейското кулинарно наследство.

Това събитие ще е една възможност за професионалистите в България - хотелиери, ресторантьори и производители, да ползват огромния кулинарен опит на големите европейски Шеф-готвачи, което да допринесе за развитието на кулинарния професионализъм у нас.

Специално за членовете на БХРА, организаторите посочиха координати за информация и регистрация на участниците в „Концепции 2009”: моб. тел. 0897 878 661- г-жа Райна Соколова; моб. тел. 0888 882 886 – г-н Георги Георгиев; e-mail: info@euro-toques.bg.

BHRA


  Назад към Новини