Архив

Предстои VIII международен фестивал на планинарския филм в Банско

21.11.2008

Четири дни прожекции, изложби, срещи ще привличат гости и приятели на града в читалище „Н.Й. Вапцаров” и в четиризвездния хотел „Вила Рока”, член на БХРА

От 27 до 30 ноември 2008 г. Банско ще привлече десетки приятели на планинарския филм и приключенията в рамките на Осмия международен фестивал на планинарския филм. Прожекциите на над 70 филма от пет континента ще се състоят в тържествената зала на читалище „Н.Й. Вапцаров” и в конферентната зала на четиризвездния хотел „Вила Рока”, член на БХРА.

Програмата на фестивала включва представянето на десетки филми от Франция, Австрия, Германия, Италия, Полша, Швейцария, САЩ, Норвегия, Канада, Великобритания, Сърбия, Канада, Словакия, България и др. Уникални сюжети и фантастични кадри ще представят нестандартни хора и природни забележителности. Заедно с прожекциите ще бъдат показани изложби и фотоизложби, ще бъдат организирани срещи с известни пътешественици, алпинисти и пещерняци. Международното жури с председател Мариана Евстатиева-Биолчева ще обяви носителите на шестте награди в конкурсната програма.

На 27 ноември т.г. привечер ще бъдат издигнати знамената на страните-участнички на централния площад в Банско, където тържествено ще бъде открит открит VIII Международен фестивал на планинарския филм в голямата зала на читалище “Н. Й. Вапцаров”. Същата вечер участниците и гостите на Банско ще присъстват на срещата с петия човек в света, стъпил на всички осемхилядници - Кшищоф Виелицки и ще видят презентацията “Полските зимни изкачвания в Хималаите”. С интерес се очаква фотоизложбата „България в Антарктика”, послучай 20-та годишнина на българското научно присъствие на Българския антарктически институт.

BHRA

Четиризвездният хотел „Вила Рока”, член на БХРА ще бъде домакин на голяма част от прожекциите. Неговата конферентна зала, която предоставя в последните години едни от най-добрите условия в Банско за конференции, семинари, обучения и бизнессрещи, ще предложи отново своето гостоприемство за участниците в VIII Международен фестивал на планинарския филм.


  Назад към Новини