Архив

International Hotel and Restaurant Association (IH&RA) ще включи събития на БХРА и BAHA в календара си за 2009 г.

13.11.2008

Членовете на асоциацията от кк „Слънчев бряг”, Несебър и Велинград очакват гости от световния, европейския и балканския туристически елит

Много нови идеи и конструктивни предложения за активизиране на сътрудничеството между IH&RA, BAHA и БХРА, представиха пред колегите си, членовете на УС на БХРА, които участваха в делегацията на асоциацията за конгреса на International Hotel and Restaurant Association (IH&RA). Д-р Гасан Аиди, президент на IH&RA, който беше единодушно беше преизбран за следващ мандат, благодари лично на Благой Рагин и осемчленната делегация на БХРА за подкрепата. Той поздрави председателят на асоциацията, заместник-председателят Катя Тодорова, членовете на УС и КС на БХРА – г-жа Галя Тодорова, Веселин Налбантов, Костадинка Василева, Марин Хаджиев и др. за представянето на българския туризъм и БХРА по света чрез каталога „Най-добрите хотели и ресторанти 2008” на седем езика.

BHRA

Президентът на IH&RA прие поканата на БХРА да присъства на 50-годишнината на кк „Слънчев бряг”, която ще бъде отбелязана през май 2009 г. През следващата година световната, европейската и балканската асоциация ще връчат почетни грамоти на Слънчев бряг, Несебър и Велинград. International Hotel and Restaurant Association (IH&RA) ще включи събитията на БХРА и BAHA в календара си за 2009 г., съобщи за сайта на асоциацията – www.bhra-bg.org, нейният председател г-н Благой Рагин.

„Това е много важно признание за членовете на нашата асоциация, защото идва от най-големите туристически организации в света. Популяризирането на нашия разнообразен туристически продукт и представянето му във още повече чуждестранни медии е част от инвестицията в имиджа на българския туризъм. За членовете на УС и КС на БХРА, които участваха в конгреса в Мексико, бяха много полезни професионалните контакти, както и предложенията и идеите, които се дискутираха в Монтерей”.

BHRA

Сред най-важните теми, които постави конгресът бяха темите за климатичните промени и туризма; въпросът за международната стандартизация на хотелите и ресторантите; природните бедствия и туризма; свободната миграция на труд между държавите в сферата на туризма. „Голям интерес в рамките на конгреса предизвикаха и дебатите за: инвестициите във възобновяемите източници на енергия; сдружаването на фирмите на кооперативен принцип за намаляване на себестойността на предлаганите в туризма продукти; повече внимание към инфраструктурата в условията на финансовата криза; по-голяма подкрепа за рекламата на туризма и др.”, сподели Б. Рагин.


  Назад към Новини