Архив

БХРА участва в най-голямото международно туристическо изложение на Балканския полуостров Philoxenia в Гърция

06.11.2008

Десетки туроператори и участници от туристическия бранш си тръгнаха с каталога на асоциацията „Най-добрите хотели и ресторанти 2008”, който замина също за Русия, Тунис, Индия, Тайланд, Китай и Египет

BHRA

БХРА участва със свой деск на информационния щанд на ДАТ в рамките на международното туристическо изложение Philoxenia’08, което се проведе от 30 октомври до 2 ноември т.г. в Солун, Гърция. Изложението е най-голямата международна туристическа борса на Балканския полуостров, предназначено за професионалисти и масова публика. Тази година в 24-то изложение Philoxenia’08 участваха 40 страни от Европа. Акцент на българското представяне беше културния туризъм.

BHRA

Информационния щанд с площ от 72 кв. м. беше в един сектор до Турция, Сирия, Словакия, Индия и Русия. Непосредствено до него беше и самостоятелния щанд на община Сандански. На щанда на ДАТ България беше представена от български туроператори, туристически агенции, общински структури и организации, сред които и много членове на БХРА. На Philoxenia’08 участваха още Столична община, десетки колеги от Банско и др.

BHRA

Със свои рекламно-информационни материали и екипи в борсата участваха членовете на БХРА – FPI, Вила Рока и хотел „Мартин” от Банско и др. На щанда на община Сандански се представиха и членовете на БХРА парк-хотел „Пирин”, Интерхотел „Сандански”, хотел „Св. Никола”, хотел „Аджев хан” и др. Подчертан беше интересът към SPA хотелите от България, към градовете Банско, Сандански и Велинград, към културен туризъм.

BHRA

В рамките на изложението на щанда на България бяха демонстрирани танци от всички фолклорни области на страната от ансамбъл НУФИ “Широка лъка”. Най-атрактивно беше представянето на община Сандански на 31 октомври т.г. , която събра на щанда си десетки гости, партньори и участници в Philoxenia. По данни на ДАТ, гръцките туристи, посетили страната ни през 2007 г. са 827 351 - с над 36 на сто повече в сравнение с предходната 2006 г.

BHRA


  Назад към Новини