Архив

За седми път РТА „Стара планина”, член на БХРА, връчи своя „Знак за качество”

15.10.2008

Участниците в Единадесетата регионална контактна борса „По пътя на слънцето” – 2008 г. се запознаха с обекти и атракции в общините Трявна и Дряново

BHRA

Над 120 души взеха участие в Единадесетата регионална контактна борса „По пътя на слънцето” – 2008 г. РТА „Стара планина”. Борсата се проведе от 3 до 5 октомври т.г. в хотел „Калина Палас” в град Трявна. Сред участниците бяха туроператори и туристически агенции от София, Варна, Ловеч, Русе и Бургас, представители на Държавната агенция по туризъм, национални и регионални туристически асоциации (БХРА, Варненска туристическа камара, Бургаска регионална туристическа асоциация).

BHRA

В борсата се включиха много кметове и представители на общинските администрации на Трявна, Дряново, Габрово, Севлиево, Горна Оряховица и Тетевен, хотелиери и ресторантьори от общините Трявна, Дряново, Габрово, Севлиево, Априлци, Троян, Тетевен, Горна Оряховица, Казанлък и Панагюрище. Участниците в борсата бяха приветствани от инж. Драгомир Николов – кмет на община Трявна, господин Цветан Нанов – областен управител на Област Габрово, господин Благой Рагин - председател на УС на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и г-жа Надежда Донева – председател на УС на РТА „Стара планина”.

BHRA

Презентациите, включени в програмата на борсата, представиха новостите в туристическото предлагане на региона. По време на дискусиите бяха обсъдени проблеми, свързани с туристическото развитие на региона и страната. Представителят на ДАТ г-жа Десислава Михалкова представи новия проект на агенцията за туристическо райониране на България, а г-н Димо Матев от Балканския институт по труда и социалната политика представи темата за корпоративната социална отговорност и проблемите с човешките ресурси в страната.

BHRA

На тържествена вечеря в ресторанта на новооткрития четиризвезден хотел „Калина Палас” за седми пореден път РТА връчи своя „Знак за качество”, носещ запазената марка на асоциацията. Със своите отличия РТА „Стара планина” дава гаранция на потенциалните потребители, че обектите – носители на наградата предлагат високо качество на туристическите услуги.

BHRA

След края на деловата програма по традиция участниците имаха възможност да се запознаят отблизо с обекти и атракции в общините Трявна и Дряново. Традиционна част от Регионалната борса беше и журналистическият тур, подкрепен финансово от Държавната агенция по туризъм, в който взеха участие представители на 14 национални медии – БНР, бТВ, всекидневници и специализирани издания за туризъм.

BHRA


  Назад към Новини