Архив

Eдинадесета регионална контактна борса “По пътя на слънцето” в Трявна

26.09.2008

РТА “Стара планина” организира традиционния си форум от 3 до 5 октомври 2008 г. с цел представяне на потенциала на регион Централна Стара планина

Предстои единадесетата pегионална контактна борса “По пътя на слънцето”, организирана от РТА “Стара планина”. Тази година партньори на форума са туристическите сдружения в Трявна и Дряново и тревненският специализиран музей за резбарско и зографско изкуство. Целта на форума е представяне на потенциала на регион Централна Стара планина пред туроператори, предприемачи, представители на общини и неправителствени организации, журналисти и всички заинтересувани от развитието на туризма.

През годините контактната борса се наложи като една от значимите туристически прояви в страната и предпочитано място за среща на колеги и приятели. Амбицията на организаторите е всяка година да представят нови и уникални предложения в различните общини „По пътя слънцето”, а точната формула – съчетание на полезното с приятното им носи успех вече 11 години.

Шест години след първото организирано туристическо събитие в Трявна интересът на бранша е насочен към един уникален планински град - музей. В последните години градът - музей Трявна е пример за успешно развитие на диверсифициран туристически продукт и бързо развиваща се дестинация за културен и екотуризъм. Туристическите ресурси на Трявна са успешно допълнени и обогатени от предлагането на община Дряново и другите съседни общини от регион Централна Стара планина.

Ако преди само 10 години Трявна е известен град с добър климат, красива природа и няколко музея, днес, общината е един от най – атрактивните туристическите центрове в Стара планина и страната. Множество новоизградени хотели и къщи за гости и разнообразни туристически атракции, в съчетание с природни и културно-исторически забележителности правят Трявна предпочитано място за активна почивка и общуване с културата и историята на България. По време на борсата ще бъде представена и община Дряново - градът на Кольо Фичето също се развива интензивно като туристически център.

В деловата част на борсата всеки участник ще има възможност да представи новостите в предлагането си, ще се запознае с възможностите за туризъм на територията на съседните общини, както и със всичко, интересно в туризма в регион Централна Стара планина – нови туристически обекти, атракции, реализирани проекти.

В програмата традиционо са включени актуални теми, които ще бъдат дискутирани с представители на Държавна агенция по туризъм (ДАТ) и експерти, поканени от РТА специално за събитието. Традиционно в партньорство с ДАТ ще бъде проведено и поредното журналистическо пътуване в регион Централна Стара планина. Пред журналистите и всички гости на форума ще бъдат обявени и тазгодишните носители на Знака за качество в предлагането на туристически услуги в региона.


  Назад към Новини