Архив

Предстои Черноморски туристически форум – Варна 2008 на тема „Религиозният туризъм: Манастирите – носители на българската духовност”

09.09.2008

ВТК организира форума съвместно с Община Варна и Държавната агенция по туризъм

Варненската туристическа камара (ВТК) започва организирането на ежегоден Черноморски туристически форум, посветен на стратегически направления за развитие на българския туризъм. Форумът ще се проведе от 16 до 18 октомври в Международния дом на учените „Фр. Ж. Кюри” в к.к. „Св. Св.Константин и Елена”. Съорганизатори на форума са Община Варна и Държавната агенция по туризъм. Вече е потвърдено съдействие от Министерството на културата и Областната администрация – Варна.

Участие в първия форум ще вземат представители на 12-те страни от Черноморския Еврорегион, кметове на побратимени с Варна градове, кметове на черноморски градове, неправителствени организации, научни институти, висши училища и фирми. “За участие в събитието са поканени архиереи от Българската, Вселенската, Руската, Сръбската, Румънската и Гръцката църква”, съобщиха колегите от ВТК специално за сайта на БХРА (www.bhra-bg.org)

Първият форум ще бъде посветен на темата „Религиозният туризъм: Манастирите – носители на българската духовност”. Той ще се проведе под патронажа на Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски Митрополит Кирил.


  Назад към Новини