Архив

Туристическа анкета тръгва в Деня на Варна

12.08.2008

Анкета сред гостите на хотелите във Варна, посетителите на туристическия информационен център в града и летовниците, споделящи впечатления в интернет, организира от 15 август - Деня на Варна, туристическата камара в морската столица.

Проектът е под мотото "Варна - туристическата перла на България". Мнения ще се събират до 30 октомври, а резултатите, които ще покажат кое е най-интересно за посетителите на града и какво още искат като услуги, ще станат ясни на 19 декември. Тогава ще бъде избран и победител в течащата заедно с анкетата томбола за участниците.

Интересът към туристическия инфоцентър е голям, отчетоха в края на миналата седмица от общината и от камарата. От 22 юли насам са го посетили 621 души от 29 различни националности.

Центърът, за който до сега грижа имаше общината, минава безвъзмездно под управлението на туристическата камара, обяви кметът Кирил Йорданов. Местната администрация, която го изгради, обаче и в бъдеще ще има ангажимент да осигурява инфо материали и брошури за актуални прояви в града - на български, немски и английски за летовниците.

ВТК пък е подготвила програма за събитията, които ще организира центърът до края на тази година. Най-значимото от тях е есенният "Черноморски туристически форум Варна 2008". Той ще бъде открит на 16 октомври в Международния дом на учените "Фр. Жолио Кюри" в курорта Св. Константин, а темата му ще е религиозният туризъм и манастирите у нас.

Сред лекторите ще е Варненският и Велико-преславски митрополит Кирил.

в. Труд
11.08.2008

BHRA


  Назад към Новини