Архив

International Tourism Management and Consultancy Breda University

22.07.2008

Престижно холандско образование по туризъм в България Breda University of Applied Science

Завършилите програмата получават едновременно българска и холандска диплома

Прием на документи за кандидатстване: 1 юли - 17 август 2008 г.

Програмата “Управление и консултиране в международния туризъм” е предизвикателно обучение, насочено към бъдещето на международния туристически мениджмънт и консултиране. Програмата ви дава възможност да получите необходимите знания с цел развиване способности за анализиране на различни туристически дестинации и съответните възможности за бизнес. Също така развива способности за предоставяне на идеи за развитие и управление, както и за разпознаване на значимите междукултурни аспекти. Това има важна роля по отношение на атрактивните туристически дестинации и свързаните с тях управленски политики.

Полученото образование дава възможност за кариерно развитие в различните направления от туристическия бизнес. Завършилите Програмата намират своята реализация като професионалисти в областта на туризма, изследователи, консултанти, маркетингови експерти или предприемачи. Международният трудов пазар отворя вратите си за вас - заедно с работодатели от туристически бюра и агенции, консултиращи фирми, национални атракционни паркове, министерства или други правителствени организации.

Завършилите програмата получават едновременно българска диплома за завършена степен Бакалавър „Управление в туризма" от Международно Висше Бизнес Училище (www.ibsedu.com) и холандска диплома "Bachelor of Business Administration in Tourism Management (BBA in Tourism Management) от Бреда Юнивърсити, Холандия.

Дипломата "Bachelor of Business Administration in Tourism Management (BBA in Тourism Мanagement) на Бреда Юнивърсити, Холандия, е официално акредитирана от Холандско - фламандската акредитационна организация (Netherlands-Flemish Accreditation Organisation (NVAO).

Програмата е регистрирана в Централния регистър за учебни програми във висшето образование (Central Register of Higher Education Study Programmes (CROHO). Заедно с националната акредитация програмата притежава и такава от Световната туристическа организация (World Tourism Organization) съгласно сертификационна програма Ted Qual. Признанието доказва, че Световната туристическа организация оценява високо качеството на образованието по туризъм в Бреда Юнивърсити.

Програмата „Управление и консултиране в международния туризъм" предоставя невероятната възможност за българските студенти, живеейки в България, в модерния студентски кампус в Правец, да получат европейско образование от високо качество при достъпни условия и цени.

Бреда Юнивърсити - NHTV, Breda University of Applied Science University, The Netherlands, съвместно с Международно висше бизнес училище - Ботевград, осъществяват в академичен кампус Правец, холандска бакалавърска програма "International Tourism Management and Consultancy" с 4-годишен срок на обучение.

  • Какви ще бъдат преподавателите - от Холандия и България.
  • Включва ли програмата на Бреда Юнивърсити изучаването и на чужди езици - задължително се изучава английски - като първи език, и втори език по избор на студента - немски, испански или руски.
  • Срокът на обучение е 4 години: последната - четвърта година от обучението се провежда в Бреда Юнивърсити, Холандия.

Първата година

През тази учебна година се запознавате с туристическата и рекреационна сфера. В Програмата се работи изключително в малки групи по практически проекти, като в допълнение на традиционните дисциплини, акцент ще бъде поставен върху разработването на проекти като: управление на проекти, управление, маркетинг и развитие на добра туристическа представа. По време на лекциите, упражненията и практическите занятия се добиват знания, свързани с изпълнението на тези проекти и добра чуждоезикова подготовка.

Втората година

Първата половина на втората година се фокусира върху извършване на планиране в туризма, въздействие в туризма, потребителските нужди, развитие на туристически концепции, изследователска дейност и инструменти на туристическия маркетинг. Дава се възможност за развитие и усъвършенстване на комуникативни и търговски способности. През втората половина на годината се проучва избрана туристическа дестинация, както и работа по реален проект, включващ пазарни и приходни анализи на предвиждани инвестиции.

Третата година

През третата година обучението е насочено към бизнес планиране, като се включват дисциплините: финанси и счетоводство, развитие на проекти, управление и аргументираност в комуникацията и др.

Четвъртата година

През четвъртата - последна година обучението на студентите се осъществява в Бреда Юнивърсити, Холандия. Част от дисциплините, които се изучват са: международни туристически проекти, изследване на международни култури, обединяване на туристически дестинации, разбиране за различния начин на живот, маркетингова комуникация, реклама, директен маркетинг, комуникация и нови медии, международно изследване и др.

Какви са условията за живот?

Студентите имат възможност да ползват модерно общежитие в близост до университета с категория на хотел, в което има всички необходими условия за самоподготовка и учение. Във всяка стая са осигурени: интернет връзка, кабелна телевизия, телефон с вътрешна линия, самостоятелна баня, почистване на стаята от камериерка, както и кухненско помещение на всеки етаж и др.

Квалификацията, която получавате, ви дава възможност да намерите своето място сред професионалистите, компетентни с ценните си професионални съвети, свързани с планирането, развитието и управлението на международния туристически бизнес. Професионалната ви реализация се свързва с позициите на мениджъри и консултанти, отговорни за различните аспекти на туристическите дестинации, както и тяхната икономика, културно наследство и околна среда. Ще бъдете компетентни и способни да анализирате и да прилагате на практика придобитите знания и умения, свързани със съответния туристически пазар, разработване на концепции и продукти, управленски и бизнес планове, бъдещи стратегии и финансова отговорност.

Какви са финансовите условия?

Студентите, приети през учебната 2008/2009 година заплащат:

  • Годишна учебна такса - 1500 Евро или семестриална такса - 750 Евро
  • Такса за кандидатстване - 25 Евро
  • Семестриална такса учебни материали - 50 Евро

Срок за кандидатстване:

Прием на документи за кандидатстване: 1 юли - 17 август 2008 г. Формулярите за кандидатстване, както и всички необходими документи трябва да бъдат подадени в този период.

За допълнителна информация:

Правец

Международна програма Breda University
пл. „Тодор Живков" 4
тел.: 07133/2216
е-mail: bredau@ibsedu.bg

Ботевград

2140 Ботевград, ул. „Гурко" 14
тел.: 0723/68812
е-mail: info@ibsedu.bg


  Назад към Новини