Архив

FPI Hotels & Resorts обучава кадрите си по европейски стандарти

22.07.2008

Успешно завършилите курсисти получават национално призната диплома за професионална квалификация, отговаряща на европейските изисквания за упражняване на хотелски и ресторантьорски професии в сферата на туризма

В началото на месец юли т.г. приключи теоретичната част на проект №ESF-2101-01-07062 за придобиване на нови знания и умения чрез професионално обучение на хотелски и ресторантски персонал в и пет- и четиризвездни хотели и апартаментни комплекси. Центърът за професионално обучение към ФеърПлей Интернешънъл АД успешно изпълнява този проект в партньорство с менажиращата компания на веригата FPI Hotels & Resorts - ФеърПлей Пропъртис Мениджмънт ЕООД.

По него вече се обучават 58 курсисти в 4 професии - хотелиер, администратор в хотелиерството, ресторантьор и сервитьор-барман. Всички обучаващи се работят в обектите на веригата FPI Hotels & Resorts в София – петзвездният резиденс хотел „Арена ди Сердика”, бутиковите четиризвездни хотели „Кристал Палас” и „Грийнвил”, както и в двете апартаментни къщи - „Изток” и „България”.

От средата на юли т.г. започна практическата част от обучението по тази програма, което ще продължи в зависимост от избрания професионален профил до края на август 2008 г. – за ресторантьор и сервитьор-барман и до края на октомври 2008 г. – за хотелиер и администратор в хотелиерството. Успешно завършилите курсисти получават национално призната диплома за професионална квалификация, отговаряща на европейските изисквания за упражняване на хотелски и ресторантьорски професии в сферата на туризма.

Проектът „Придобиване на нови знания и умения чрез професионално обучение на хотелски и ресторантски персонал в и пет- и четиризвездни хотели и апартаментни комплекси” стартира в началото на месец април тази година и е с продължителност 10 месеца. Той е съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд в рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.


  Назад към Новини