Архив

Спа хотел „Рич” – Велинград отбеляза три години от откриването си

21.07.2008

Известният комплекс, член на БХРА, събра на уникално парти десетки гости, партньори и колеги от цялата страна

На 16 юли 2008 г. Спа хотел “Рич” – Велинград навърши три години от откриването си. На коктейла послучай годишнината на комплекса сред гостите на празника бяха заместник-кмета на Велинград – г-жа Валя Цветанова, кмета на Община Хисар – г-н Вълко Макавеев, кмета на Община Сандански – г-н Андон Тотев, представители на Общинския съвет и Общинската администрация - Велинград, председателя на БХРА – г-н Благой Рагин, колеги от УС на Съюза по балнеология и спа туризъм, колеги от УС на БХРА. Сред специалните гости на сем. Златанови бяха още председатели на сдруженията на хотелиерите и ресторантьорите на Хисар, Сандански, Смолян, много бизнесмени, журналисти, партньори и много приятели.

Спа хотел Рич

Любезните домакини изненадаха своите гости с прочутото гостоприемство и добро настроение, с което е известен Спа хотел “Рич”, носител на Годишната награда на БХРА за Спа хотел на 2005 година. До днес хотелът е носител на многобройни награди, сред които още и на наградата на сп. „Туризъм и отдих” за 2006 г. за СПА хотел № 1 на България; за работодател на 2005 г. на г-н Златко Златанов, собственик на СПА хотел „Рич” от Министерството на труда и социалната политика.

Спа хотел Рич

На коктейла гостите се радваха на пирамиди от екзотични плодове, изобилие от шампанско и шоколадов фонтан в лятната градина на лоби бара сред уникални шатри около пеещ и илюминиращ фонтан. Партито продължи в таверна „Омар” с богата вечеря на фона на евъргрийни, участието на оркестър „Омар” и водопад от фойерверки.

Спа хотел Рич

През 2005 г. към известната таверна „Омар” е отворен четиризвездният хотел, който разполага с 45 луксозни стаи и 7 ВИП апартамента, обновени през 2007 година съобразно европейските стандарти. Днес в комплекса работят над 80 служители. Хотелът е подходящ за конгресен туризъм, благодарение на оборудваната с мултимедия конферентна зала, разполагаща с 80 места. Лоби бара на хотела разполага с 80 места, камина, билярдна маса и лятна градина към него със 100 места, екзотични шатри, пеещ и илюминиращ фонтан. Атрактивна увеселителна зона е нощния бар на хотела с вариететна програма.

Спа хотел Рич

Таверна „Омар” предлага 180 места на закрито и лятна градина с 200 места, барбекю, чеверме и пещ на дърва. Усещането за автентична битова атмосфера се допълва от вкусно приготвените български ястия и завладяващата жива музика. На ниво градината сред екзотична растителност и камъни са разположени открит минерален басейн и джакузи. По вита стълба се стига до ВИП тераса с люлки, хамаци и джакузи. Хотелът предлага фризьорско и козметично студио, магазин за сувенири и подземен гараж. През 2007 г. в парка на хотела е построена детска площадка, притежаваща сертификат за безопасност. На разположение на семействата, които избират „Рич” от началото на тази година е обзаведена детска стая с аниматор.

Едно от най-желаните за посещение места в хотела е уникалният СПА център. Зоната за Спа и Уелнес включва тайнствен сауна - парк, вани, които използват световноизвестната минерална вода във Велинград и масажни кабини в самостоятелен сектор, осигуряващ пълен покой и дискретност. През 2007 г. сауна - парка е преустроен в пещера, в която успешно са съчетани съвременно оборудване с атмосфера на уют и покой. Интериорът на масажните кабини е изцяло съобразен с разнообразните класически и източни масажи и ритуали. Висококвалифициран персонал обслужва клиентите по индивидуални програми според нуждите и желанията им.

Спа центърът предлага класически масажи, аюрведа ритуали, терапии за лице и тяло с висш клас козметика, антицелулитни терапии, програми и терапии за редуциране на теглото и разнообразни разкрасяващи и балнеологични програми за лечение и профилактика на: болести на периферната нервна система; дамски и мъжки стерилитет; заболявания на ендокринната система; заболявания на опорно- двигателния апарат; възстановяване след продължително боледуване. Изключително релаксиращи и атрактивни са масажите на открито и масажи на шест ръце. СПА хотел „Рич” предлага на своите гости пешеходни туристически маршрути с водач, велотурове, разходка с бъги по специално трасирани пътеки, барбекю в планината и конен спорт.

Собствениците предвиждат бъдещи инвестиции в изграждане на ново крило към хотела с 30 луксозни стаи и събаряне на старата таверна, която ще бъде изградена отново за 250 места; построяване на винарна под таверната с демонстрация на производство на сухи месни деликатеси; закрит паркинг с 30 парко - места; изграждане на мини игрище за хокей на трева и мини футбол и създаване на база за спортен риболов. Сред плановете на г-н Златко Златанов, член на УС на БХРА, е и построяване на амфитеатър в парка до комплекса за възвръщане на традицията за представления на открито и забави за гостите и жителите на града.

сп. HOREMAG

БРОЙ 7 2008

Спа хотел Рич

Материалът е публикуван и в рубриката "Пресата за нас"


  Назад към Новини