Архив

FPI HOTELS & RESORTS, ЧЛЕН НА БХРА - СЪС СЕРТИФИКАТИ ЗА КАЧЕСТВО ISO 9001:2000 И ISO 22000:2005

08.07.2008

Мара Дойчинова, генерален директор на FPI Hotels & Resorts, член на КС на БХРА: “Щастлива съм, че успяхме да покрием всички изисквания - процесът беше изключително труден, тъй като тук не става дума за един хотел, а за осем обекта от различно естество”

Българската хотелска верига FPI Hotels & Resorts получи престижните сертификати ISO 9001:2000 – за качествено управление на хотели и туристически услуги и ISO 22000:2005 – за качествено управление на ресторанти и храни. Сертификатите за управление на качеството удостоверяват, че централният офис на FPI Hotels & Resorts, хотелите и апартаментните къщи от веригата, както и всички заведения за хранене към тях работят в съответствие със стандартите за качество ISO 9001:2000 и ISO 22000:2005. Това гарантира на гостите на веригата постоянство в качеството на предлаганите услуги, както в хотелската, така и ресторантската част.

FPI Hotels & Resorts

“Щастлива съм, че успяхме да покрием всички изисквания и да получим тези сертификати. Процесът беше изключително труден, тъй като тук не става дума за един хотел, а за 8 обекта от различно естество – от градски хотели, през апартаменти къщи до ваканционно селище и съответните заведения за хранене, които също не са еднотипни”, каза Мара Дойчинова, генерален Директор на FPI Hotels & Resorts, член на КС на БХРА.

FPI Hotels & Resorts

Веригата беше призната за напълно отговаряща на международните стандарти за предлагане на качествен туристически продукт през изминалата седмица. Системите за управление на качеството са издадени от световно известните фирми Lloyd’s Register Quality Assurance Limited и UKAS Quality Management. Портфолиото на FPI Hotels & Resorts включва шест обекта в София - четири бизнес хотела – петзвездният резиденс хотел „Арена ди Сердика”, четиризвездните бутикови хотели „Кристал Палас” и „Грийнвил”, най-новият обект – хотел „Хил” и две апартаментните къщи в столицата - „Изток” и „България”, както и две ваканционни селища – „Санта Марина” – край гр. Созопол и „Св. Иван Рилски” – в гр. Банско. Всички обекти от веригата се сертифицирани и по HACCP.

FPI Hotels & Resorts

В края на 2007 г. FPI Hotels & Resorts беше отличена с Годишната награда на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за най-успешно развиващата се българска хотелска верига за 2007 г. Това е втората престижна награда на БХРА за веригата – нейният генерален директор г-жа Дойчинова вече е носител на Годишната награда „Мениджър в туризма с най-голям принос за изграждане имиджа на България” за 2005 година.

УС на БХРА честити на колегите си от хотелска верига FPI Hotels & Resorts поредния й професионален успех – признанието за напълно отговаряща на международните стандарти за предлагане на качествен туристически продукт ! И очаква покана за откриването на следващия нов обект в престижната българска верига FPI Hotels & Resorts!


  Назад към Новини