Архив

Сп. “Одисей” през юли - от Френска Полинезия през Дания до Евксиноград

07.07.2008

Българската дестинация на списанието за месеца е Варна

За да се озовете в рая, не е задължително да напускате този свят. Раят на земята съществува. Той не само фигурира в георгафските атласи, но е и лесно достъпен – с лодка, която лети (на таитянски). Нещо повече, със собствените си очи са го видели Робърт Луис Стивънсън, Гоген, Марлон Брандо и много други. Ако държите да се убедите сами, “Одисей” ви предлага да си купите билет за Бора Бора, Френска Полинезия. А ако пожелаете да бъдете “Робинзон на 21 век” – където и да е по света, моля, открийте своя усамотен остров – от Бахамите до Сейшелите през Таити и Малдивите, който услужливи туристически агенции ще ви осигурят под наем.

Търсите ли по-активно изживяване – очаква ви сноуборд по подвижните дюни на Нов Южен Уелс. “Невероятно усещане! - твърди от страниците на списанието авторът Веско Петров – Единственият проблем е, че няма лифт, който да те върне обратно.” Друго е усещането, когато си в подножието на Чомолунгма/Сагармата/ Еверест. За своето поклоническо пътешествие до “Богинята майка на Вселената” разказва в броя и Герасим Величков.

В другия край на юлските предложения на “Одисей” са пътепис от една желана северна дестинация – Дания, убеждаващ ни, че няма нищо “гнило” в днешния й ден. Едно гостуване в най-емблематичния клуб в Лисабон, където се пее фадо. Едно докосване до музея “Мерихил” в северозападните американски щати, където могат да се видят короната и кралските регалии на кралица Мария де Единбург (същата, която ни е оставила за радост и наслада едно не по-малко романтично кътче край Балчик). И едни странствания на духа, родени от мечтата на художника Пол Гоген за пътуване към земите, непокварени от цивилизацията.

Българската дестинация на “Одисей” през юли е “Варна и около нея”. С разказ за града, за първите куроти на север от него, за Евксиноград, за Побитите камъни, за село Казашко, за делфинариума, за “Варненско лято”. И с предложенията на най-добрите хотели, ресторанти, СПА центрове за вашата лятна почивка или за един уикенд в края на сезона.

И в настоящия брой на сп. “Одисей” ще намерите талона, който увеличава шанса ви да спечелите екскурзия за двама до Тайланд.

BHRA


  Назад към Новини