Архив

"Ривиера" инвестира в спортна база

03.07.2008

Спас Спасов
3 юли 2008
в. Дневник

BHRA

Над 3 млн. евро са инвестициите на "Ривиера" АД в подготовката на тазгодишния туристически сезон на едноименния ваканционен клуб в курорта Златни пясъци. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Людмила Ненкова.

Средствата са вложени в изграждането на три тенис корта и реновацията на най-стария хотел в комплекса "Оазис". "Трите корта са оборудвани по една от най-съвременните технологии, предлагащи максимален комфорт при игра и минимално време за подготовка и поддръжка", каза Ненкова. Технологията е лицензирана е от Международната федерация по тенис, позволява игра на открито през цялата година и има всички предимства на червения корт, като в същото време са преодолени най-големите му недостатъци", обясни тя.

"След изграждането на хотелите "Ривиера бийч" 1 и 2 в южната част на комплекса ново строителство в "Ривиера" на практика не се предвижда, каза тя. От няколко години се обсъждат планове за пълната реконструкция на тризвездния хотел "Нимфа" или за строителството на нов хотел на негово място, но това е въпрос на бъдеще."

Най-амбициозният проект на "Ривиера" в момента е за радикално обновяване на строения преди 50 години хотел "Оазис". "След реновацията той ще стане суперлуксозен, ще бъде преобзаведен и превърнат в бутиков", съобщи Людмила Ненкова. Той трябва да бъде открит в началото на юли.

Над 3.3 млн. лв. е инвестицията, която "Ривиера" направи и в новия СПА център на хотел "Империал". Комплексът Vital Source SPA беше създаден по проект и с техника на две от водещите фирми в тази сфера - "Лавида" и "Балнеа". "За ваканционната култура на SPA и уелнес услугите се заговори буквално преди четири-пет години, каза Ненкова. Ясно е, че една голяма инвестиция в SPA и уелнес, както и в съвременна спортна база като тенис кортовете, които открихме, не би могла да бъде върната в близък план. Тя обаче повишава нивото на целия продукт. Именно това е основанието, на което тези инвестиции се правят. Всяка година у нас влизат в експлоатация не по-малко от пет-шест до десет SPA комплекса. Пазарът е изключително динамичен. Това е още една възможност за удължаване на сезона и неговото оптимално натоварване", каза още Ненкова.


  Назад към Новини