Архив

Благотворителният бал на БХРА в София събра 300 гости и 30 000 лева дарения

18.06.2008

Част от събраните средства БХРА ще дари за оборудване на помещение за практическо обучение по кулинария на 802-та ученици на Софийската професионална гимназия по туризъм и ще финансира свои проекти

15-години БХРА

Благотворителният бал на БХРА по повод 15-години от основаването на асоциацията, който се проведе снощи във Военния клуб в София, събра 30 000 лева от продажбата на картини и малки пластики и превърна вечерта в празник на добрите каузи. Целта на бала, в рамките на поредицата събития на БХРА през 2008 г. - по повод юбилея от основаването на асоциацията, беше част от събраните средства да отидат за подпомагане на образованието по туризъм и дейността на БХРА през годината.

15-години БХРА 15-години БХРА

Балът беше открит от Благой Рагин, председател на БХРА, който честити на колегите си юбилея и благодари на всички членове и дългогодишни партньори на асоциацията за успешната съвместна работа през последните 15 години. На сцената излязоха специалните гости за празника - Бернд Гайер, президент на Европейската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (HOTREC) и Дончо Таневски, представител на международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA) и президент на Македонската хотелиерска асоциация (HOTAM). Заедно с Амир Хаджич – президент на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA), с Бранко Кривокапич – президент на Сръбската хотелиерска асоциация (HORES), с Франко Палма - президент на Сдружението на хотелиерите в РХърватска (HUH), те поздравиха членовете на БХРА с празника.

15-години БХРА 15-години БХРА

Десетки поздравителни адреси и пожелания за нови успехи в името на българския туризъм получи УС на БХРА от генералния директор на IH&RA Aбрахам Розентал, от министър Ивайло Калфин – патрон на събитията, от заместник-министърът на образованието и науката Кирчо Атанасов, от кмета на София – Бойко Борисов, от БАТА, АБТТА, НТБ и др. Поздравления за БХРА поднесоха лично Бернд Гайер - президент на HOTREC; Христо Христов – заместник-председател на ДАТ; Витан Иванов – председател на Съвета по туризъм –София; Бисерка Огнянова – от името на екипа на Прим Експо, организатор на Международната борса „Ваканция”, асоцииран член на БХРА; Георги Филипов – от името на ВТК и РА „Фил”, асоцииран член на БХРА и др.

15-години БХРА 15-години БХРА

Над 300 водещи собственици и мениджъри в туризма от цялата страна, партньори и приятели на една от най-дългогодишните неправителствени организации в българския туризъм аплодираха благотворителната надпревара в концертната зала на Военния клуб. Сред участниците в бала бяха представители на най-големите български хотели и ресторанти, десетки компании в туристическата индустрия и приятели на БХРА. Десетките поздравления, празничната атмосфера, музиката, тортата, томболата, перфектният кетеринг и работата на екипа на водещия търга Иво Танев превърнаха събитието във вечер на искрените спомоществователи.

15-години БХРА 15-години БХРА

Търгът включваше произведения на Светлин Русев, Дечко Узунов, Димитър Казаков, Маргарита Денева, Николай Янанакиев, Чавдар Петров, Станимир Видев, Николай Кучков, Едмонд Демерджиан и др. Част от събраните средства БХРА ще дари за оборудване на помещение за практическо обучение по кулинария на 802-та ученици на Софийската професионална гимназия по туризъм и ще финансира свои проекти.

Сред спонсорите, които направиха възможна благотворителната вечер бяха „Шератон София хотел Балкан” Хотел „Хилтън София” „Бест уестърн хотел Сити София” FairPlay Properties Management Хотелски комплекс „Жасмин” Винарска изба „Логодаж” Винарска изба „Тодоров” „Белведере България” „Райт Рентал” и др. През цялата вечер на екрана се показваха страници от подготвения за печат каталог на БХРА – „Най-добрите хотели и ресторанти на България”, следващата инициатива на асоциацията през 2008 г. под егидата на юбилея.

Екипите на хотелите-спонсори и учениците на Софийската професионална гимназия по туризъм посрещнаха гостите с фантастични кулинарни предложения и брилянтно обслужване. Преди полунощ на фона на „Многая лета”, членовете на УС и на КС на БХРА с колегите си от страната заедно духнаха свещите на огромната торта и изброиха заедно една по една - 15 години от създаването на асоцициацията до днес.

15-години БХРА

сп. HOREMAG
БРОЙ 7, 2008

Камелия Димитрова

Благой Рагин: Браншът може да регулира инвестициите

До края на годината БХРА ще отвори офиц в Брюксел

HOREMAG

HOREMAG

Материалът е публикуван и в рубриката "Пресата за нас"

BiH Horeca
2008

BiH

BiH


  Назад към Новини