Архив

БХРА отбелязва 15-годишнината от основаването си с кръгла маса и Благотворителен бал във Военния клуб в София

18.06.2008

В дискусията „Шератон София Хотел Балкан” вчера участва с презентация гостът на БХРА г-н Бернд Гайер, президент на Европейската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (HOTREC)

15-години БХРА

Вчера в „Шератон София Хотел Балкан” БХРА събра десетки свои членове, партньори, гости и колеги от туристическия бранш на кръгла маса по повод 15-години от основаването на асоциацията. Събитията се проведоха под патронажа на г-н Ивайло Калфин, вицепремиер и министър на външните работи

15-години БХРА

Гости на асоциацията бяха представители на Министерство на външните работи, Министерство на образованието и науката, Държавната агенция по туризъм, Столична община, представители на медиите и др. В залата присъстваха партньори от неправителствените организации в туризма - Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), Българската туристическа камара (БТК), Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), Съюза на българската туристическата индустрия (СБТИ), Съюза на инвеститорите в България (СИБ), Националния борд по туризъм (НТБ), Съвет по туризъм – София, СНЦ „Съюз на собствениците - Слънчев бряг”, „Тур Клуб Ремарк”, Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия (БТАПОИИ) и др. В кръглата маса участваха членове на БХРА от страната, собственици и мениджъри на десетки български хотели.

15-години БХРА 15-години БХРА

Специално за събитията по повод 15-годишнината на БХРА в София пристигнаха Бернд Гайер, президент на Европейската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (HOTREC), Дончо Таневски, представител на международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA) и президент на Македонската хотелиерска асоциация (HOTAM), Амир Хаджич – президент на Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA), Бранко Кривокапич – президент на Сръбската хотелиерска асоциация (HORES), Франко Палма - президент на Сдружението на хотелиерите в РХърватска (HUH).

15-години БХРА 15-години БХРА

Сред темите на кръглата маса бяха темите „Бъдеще и перспективи пред българския туризъм като член на ЕС”, „Добрите световни практики при овладяване на свръх предлагането на туристически продукти” и „Мястото и ролята на браншовите организации в туризма в ЕС”.

15-години БХРА 15-години БХРА

Приветствени писма и поздравления за 15-годишнината си БХРА получи от генералния директор на IH&RA Aбрахам Розентал, от Ивайло Калфин, вицепремиер и министър на външните работи, Кирчо Атанасов, заместник-министър на образованието и науката, Бойко Борисов, кмет на София, ДАТ, БАТА, АБТТА, НБТ и др. При откриването на кръглата маса, Благой Рагин – председател на БХРА получи поздравленията и подаръци от колегите си от Европейската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (HOTREC), от Балканския алианс на хотелиерските асоциации (BAHA) и от балканските асоциации. Заместник-председателят на ДАТ – Христо Христов поздрави членовете на БХРА и поднесе подарък от агенцията.

15-години БХРА

След встъплението на Бл. Рагин, презентация пред участниците в кръглата маса изнесе специалния гост на БХРА - Бернд Гайер, президент на Европейската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (HOTREC) по темата „Мястото и ролята на браншовите организации в туризма в ЕС”. След кръглата маса той участва в брифинга за медиите в „Шератон София Хотел Балкан”.

15-години БХРА 15-години БХРА


  Назад към Новини