Архив

„Дентапрайм” е първата дентална клиника в България, сертифицирана по ISO 9001

16.06.2008

Швейцарската дентална клиника за имплантология и естетична дентална медицина, асоцииран член на БХРА, отбеляза втората годишнина от откриването си в кк „Св. Константин и Елена”

На 13 юни т.г. първата дентална клиника в България – „Дентапрайм”, асоцииран член на БХРА, отбеляза втората годишнина от откриването си в кк „Св. Константин и Елена” – Варна. На пресконференцията в клиниката с участието на представители на екипа на клиниката, експерти, журналисти, присъства председателят на БХРА – Благой Рагин. Той поздрави екипа на клиниката и пожела още нови инвестиции в денталния туризъм у нас.

Дентапрайм

През юни 2006 г., в кк „Св. Константин и Елена” край Варна беше открита първата швейцарска дентална клиника за имплантология и естетична дентална медицина „Дентапрайм”, в която до днес са инвестирани 5.6 млн. евро. Това е единствената дентална клиника у нас с германска сертификация по качество извън Германия и Швейцария. Стоматологичното оборудване включва последен клас на високите технологии на лидера на германския пазар KaVo; система за имплантации на швейцарските производители Straumann и Nobel Biocare; 3D-компютърен томограф и навигационна система, улесняваща процедурата по поставяне на имплантата.

Дентапрайм

В статистиката от 2006 г. до днес влиза обслужването основно на западноевропейски туристи, които търсят качеството на европейското обслужване на добри цени - клиниката обслужва 85 процента чуждестранни пациенти и 15 процента българи. Пациентите от Германия, Швейцария, Австрия, Англия и Скандинавските страни разбраха, че цените на „Дентапрайм” в България представляват максимум 50 на сто от обичайните за Западна Европа.

Дентапрайм

„Дентапрайм” е първата дентална клиника в България, сертифицирана по ISO 9001. Общият брой на поставените имплантати до края на месец май 2008 г. е 4832. Очакваният оборот за 2008 г. е 4,2 млн. евро. Call-центърът в Германия, който работи на четири езика, има петима служители за обслужване на пациентите от Германия, Австрия, Швейцария и страните от Бенелюкс. Във Великобритания работят още двама служители за обслужване на английскоговорящи пациенти. „Дентапрайм” разполага със собствена маркетингова агенция в Германия с петима служители.

Дентапрайм

В подкрепа на корпоративната и социалната отговорност в обществото, до днес клиниката за имплантология и естетична дентална медицина „Дентапрайм” се е ангажирала с: три стипендии за студенти по специалност „Дентална медицина” на Пловдивския университет за учебната 2007/2008 г. ; лятна практика на трима студенти по специалност „Дентална медицина” на Пловдивския университет (август 2007 г.) ; безплатни зъболечения; партньорство с факултетите по дентална медицина към висшите учебни заведения в страната, стоматолози и зъботехници и др.

Дентапрайм

По случай годишнината от откриването си в България „Дентапрайм” организира на 14 юни т.г. в гр.Варна провеждането на кръгла маса на тема: „Възможности за развитие на здравния туризъм в България” с партньорството на Министерство на здравеопазването, Държавната агенция по туризъм, Община Варна, БХРА, ВТК и др. Идеята на клиниката - и като асоцииран член на БХРА, е с участието на водещи специалисти, експерти и журналисти, да бъдат дискутирани проблемите и възможностите за развитие на здравния туризъм в България.

Дентапрайм


  Назад към Новини