Архив

Фонд „Галерия на българските таланти“ награди стипендиантите си за 2008/2009 г. на официален концерт в зала „България“

10.06.2008

Иван Тодоров, учредител на фонда и управител на Винарска изба Todoroff, член на БХРА, връчи на отличените студенти символичните чекове

На специален концерт в зала „България” на 4 юни т.г. бяха отличени стипендиантите за 2008 г. на фонд „Галерия на българските таланти”. Петима млади и перспективни музиканти получиха като признание за техния талант и положения труд стипендии от по 2000 лв. За четвърта поредна година фондът „Галерия на българските таланти” организира конкурс за студенти от Държавната музикална академия и от Нов български университет – специалност „Музика“, съобщиха за сайта на БХРА www.bhra-bg.org от Винарска изба TODOROFF

Одисей

Победителите в конкурса, определени от жури от изявени музиканти, получават стипендии, които се изплащат на равни вноски в рамките на една академична година. Цел на инициативата е да се запази и обогати българската култура и да се насърчат българските студенти да се развиват и реализират в сферата на класическата музика.

Одисей

На концерта в зала „България” тазгодишните лауреати от конкурса представиха заедно с Академичния симфоничен оркестър на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ известни произведения от репертоара на Пучини, Бизе, Моцарт, Шуман, Жул Леви и други популярни композитори. Специални гости на концерта бяха „Теодосий Спасов Трио”. Преди концерта г-н Иван Тодоров, учредител на фонда и управител на Винарска изба TODOROFF, член на БХРА, връчи на отличените студенти символичен чек за сумата от 2000 лв.

Одисей

Новите стипендианти на „Галерия на българските таланти“ са Кремена Николова – студентка в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”, специалност „Цигулка“; Надежда Кондаклиева – студентка в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”, специалност „Класическо пеене“; Надежда Цанова – студентка в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”, специалност „Пиано“; Веселин Михайлов – студент в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”, специалност „Класическо пеене“; Петър Македонски – студент в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”, специалност „Тромпет“; Радослав Нечев – студент в Нов български университет, специалност „Цигулка“, в класа на проф. Минчо Минчев.


  Назад към Новини