Архив

Банята на бъдещето - новостите на марките Roca и Fayans

03.06.2008

В инициативата „Новости Рока България 2008” взе участие Рамон Бенедито, един от водещите специалисти в областта на индустриалния дизайн

На 29 май 2008 г., Рока България АД за трета поредна година представи пред своите партньори от дистрибуторската мрежа, архитекти и интериорни дизайнери, и медиите в България, навлизащите тенденции в културата на банята. Тази година, споделиха организаторите за www.bhra-bg.org, специалната експозиция, представяща новостите на марките Roca и Fayans бе изградена в самия център на столицата - в сградата на испанският Институт Сервантес-София.

Рока България

Началото на „Новости Рока България 2008” бе поставено с пресконференция на ръководството на компанията. На срещата с медиите участваха Луис Сабанес, старши изпълнителен директор на Laufen Bathrooms AG (Roca Group) и президент на борда на директорите на Рока България АД; Карлос Веласкес, изпълнителен директор на Рока България АД; Веселин Симов, мениджър маркетинг и продажби в Рока България АД и дизайнерът Рамон Бенедито, носител на Националната награда за дизайн на Испания (1992). Р. Бенедито е един от водещите специалисти в областта на индустриалния дизайн и дългогодишен партньор на Корпорация Roca. Той пристигна в България специално за инициативата „Новости Рока България 2008”, за да представи творческите търсения на Roca по отношение на банята на бъдещето.

Рока България

Срещата на Рока България АД с партньори на компаниятa - архитекти, интериорни дизайнери и дистрибутори на марките Roca и Fayans в България започна приветствие на г-н К. Веласкес, изпълнителен директор на Рока България АД. Той запозна гостите с визията на Roca като световен лидер в своята област и сподели: “Roca ще бъде компанията, която определя как изглежда банята днес и в бъдеще. Стратегията за постигане на тази цел е чрез непрекъснатото усъвършенстване на производствените техники и процеси и екологична отговорност във всички звена на компанията.” Г-н В. Симов, мениджър маркетинг и продажби представи новите разработки на марките Roca и Fayans.

Рока България

Новост на пазара от марката Fayans, тази година, са: продължението на концепцията „Вашата баня в кутия” COMBO 3 (стенна тоалетна чиния, вградено казанче с механизъм 3/6 л, седалка и капак ANTIBAK); COMBO MEBEL 1 и 2 (компактни и удобни шкафове за баня с вградени умивалници в два размера); системите за вграждане на санитарни уреди SOLUTION; сериите умивалници PLUS и GEOMETRY.

Рока България

Марката Roca представя новата серия семпли и масивни умивалници STRATUM, които се отличават със съвременен облик, големи размери и широка повърхност от двете страни на ъгловото корито. Дело на дизайнера Рамон Бенедито и неговото студио Benedito Design са новите мебели за баня, които допълват серията санитарен порцелан HALL, вече позната на българския потребител, и новата оригинална колекция умивалници DIVERTA, проектирани за монтаж на стена или за вграждане в плот.

Световно признатият гуру в индустриалния дизайн и специален гост на Рока България АД Рамон Бенедито сподели с присъстващите новите тенденции и творчески постижения в обзавеждането за баня на Корпорация Roca. Посетителите на експозицията „Новости Рока България 2008” още веднъж се убедиха в предимствата на марките Roca и Fayans както по отношение на качество, така и по отношение на функционалност и дизайн.


  Назад към Новини