Архив

Втора национална конференция от инициативата “Пари за туризъм”

02.06.2008

Националният борд по туризъм организира инициативата съвместно с Националното сдружение на общините в РБългария и в. “Пари”

Днес по инициатива на Националния борд по туризъм ще се проведе втората национална конференция от инициативата “Пари за туризъм” съвместно с Националното сдружение на общините в РБългария и в. “Пари”. Темата на конференцията, която ще състои в „Шератон София Хотел Балкан” е „Пари за екология и туризъм”.

Целта на конференцията е да събере на едно място представители на държавната власт, общините и бизнеса, консултантски компании и финансови институции на публична дискусия за практическите измерения и инструментите за финансиране, подпомагащи развитието на туристическата индустрия. В конференцията участват Джевдет Чакъров, министър на околната среда и водите, Дора Янкова, председател на УС на Националното сдружение на общините в Р България и Красимир Гергов, председател на Националния борд по туризъм.

Сред официалните гости на дискусията са Георги Божинов, Председател на Комисията по околна среда и водите, Народно събрание на РБългария; Пламен Моллов, председател на парламентарната група на НДСВ, Народно събрание на Република България; Анелия Крушкова, председател на Държавната агенция по туризъм; проф. Владко Панайотов, член на Комисия по околна среда, здравеопазване и безопасност на храните, Европейски парламент; Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в РБългария; Виолина Маринова, изпълнителен директор на Банка ДСК, Валентин Панайотов, издател на в. „Пари” и др.

Темите на останалите конференции планирани през 2008 г. са съобразени със заложените приоритети в Оперативните програми, а именно: “Пари за земеделие и туризъм” и “Пари за конкурентоспособност и туризъм”.


  Назад към Новини