Архив

SPA хотел „Борова гора” – релакс в полите на Средна гора

02.06.2008

Красив парк, SPA център и разнообразни услуги привличат гостите на комплекса, член на БХРА

Борова гора

Сред новите членове на БХРА е и SPA хотел „Борова гора” - eдно уникално място, където природната красота, възможностите за релакс, удобствата и развлеченията, привличат гостите, за да ги заредят с нови сили и жизненост. SPA хотел “Борова гора” се намира в полите на Средна гора, изцяло обграден със стари борови дървета. В близост до него по извити екопътеки се стига до язовир „Жековир” на около час път, където може да се организират различни игри и забавления, пикник, риболов. На 15 км от Пирдоп е с. Душанци, където също има язовир, необятни поляни и гори, а на близко разстояние е старата Еленска базилика - запазен архитектурен паметник от времето на средновековна България.

Борова гора

Самото място не е случайно - някога тук е имало обреден камък, около който са се събирали хората от Пирдоп и околностите. Още през 20-те години на миналия век те са засадили прекрасна борова гора, която и днес зарежда гостите на хотела с енергия. По онова време тук се намирал “Павилиона”, в който са се продавали напитки и скара – привлекателно място за пирдопчани, които са излизали на разходка в почивните дни.

Борова гора

В средата на 60-те години ръководството на Медодобивния комбинат взема решение да бъде изграден по-траен обект. Започва строителството, вдигат се четири стоманенобетонни стени, но след 1968 г. всичко замира. Новото строителство на комплекс “Борова гора” под личната егида на инж. Никола Мутафчиев започва през януари 1980 г., а официалното откриване е през 1986 г. След приватизацията на МДК през 1997г. новите собственици се отказват от стопанисването на комплекса.

Борова гора

През септември 2006 г. - девет години по-късно и 20 години от началото на строителството, след цялостно обновление и разширение на комплекса, SPA хотел “Борова гора” отваря врати. Красив парк с малка зоологическа градина от сърни, благороден елен, лопатар и фазаните радва гостите на комплекса.

Борова гора

Той предлага 21 хотелски стаи и 7 апартамента - комфортно обзаведени, с TV, мини бар, телефон, Интернет, сейф, вана. В ресторанта, бар-басейна, лоби бара и нощния бар гостите имат възможност да се насладят на изтънчени храни и питиета. Главният готвач изненадва посетителите със своите оригинални специалитети. Вечер от 20.00 ч. в ресторанта има жива музика, която включва разнообразни български и чужди песни, а гостите могат да изберат тук най-доброто от националната и европейската кухня. В градината на комплекса има барбекю с шатра, където всеки клиент може да се изяви като добър готвач.

Борова гора

„Борова гора” привлича с фитнес център, сауна, солариум и тенискорт. SPA центърът предлага многобройни и разнообразни процедури, изпълнявани от висококачествени продукти и според най-съвременните методи: ароматерапия, парна баня, турска баня, кални бани, класически и лечебен масаж, водни лечебни процедури, физиотерапия, фитотерапия, таласотерапия. За гостите са в комплекса има и фризьорски салон, козметични услуги и др.

Комплексът разполага с възможности за конферентен туризъм – за провеждане на семинари, бизнес срещи, обучение и др. В „Борова гора” има конферентна зала с капацитет за 60 човека, както и друга – за 40 човека с Интернет, оборудвана с мултимедиен проектор, екран, флипчарт. На разположение на гостите са още паркинг и закрит гараж, 24-часов рум сервиз, сувинирен щанд, пране и химическо чистене, предложения за екскурзии до интересни места. За повече информация: www.borovagora.com


  Назад към Новини