Архив

МВБУ - МЕЖДУНАРОДНА БАКАЛАВЪРСКА ПРОГРАМА “International Tourism Management and Consultancy”, на Breda University of Professional Education - NHTV – Холандия The Bachelor in International Tourism Management and Consultancy

17.06.2004

Програма “Bachelor in International Tourism Management and Consultancy”, NHTV - Breda University of Professional Education – The Netherlands
Степен: Бакалавър, Срок на обучение: 4 години.

Бакалаварската програма International Tourism Management and Consultancy - ITMC е една уникална програма, прилагаща академичен достъп при подготовката на студента за заемане ръководни позиции в туристическата индустрия.

По време на тази програма обучението е фокусирано върху развитието и управлението на туристическите дестинации.

Завършилите програмата ще бъдат добре ориентирани в международните културни ценности, ще могат да разрешават проблеми на туристическата индустрия, ще придобият познания по няколко чужди езици.
    Нейната уникалност за България е в:
  • силната международна ориентация - Обучението през първите три години се осъществява в МВБУ- Правец, а международния стаж и четвъртата година на обучение в Холандия]
  • академичен достъп: анализиране професионални проблеми, появяващи се в реалния живот, определяне на проблеми и намиране решения за тях, при което лекторът приема ролята на съветващ експерт;
  • комбинация от лекции и семинари:
  • практиката и научаването на място е съществена част от учебната програма;
  • опитен преподавателски състав от холандски и български преподаватели;
  • изучаване на казуси от реалния живот;
  • възможности за трансфер в магистърските програми в областта на туризма.
Бакалавърът по туризъм, управление и консултации на международния туризъм, можете да направи разнообразна международна кариера в туризма и свързаните с него индустрии - консултанстските фирми, туристически бордове, национални паркове, министерства или други правителствени организации. Завършилите студенти биха могли да разкрият свои собствени туроператорски фирми или да работят като търговски директори, изпълнителни директори, директори по маркетинг или изследване на пазарите в туризма.

Първата година цели запознаете с туристическия отрасъл и получаване на общи познания и умения в областта на икономиката, маркетинга, комуникации и управлението.

През втората година, учебното съдържание включва знания по туристическото планиране и развитие, туристическите проучвания, туристическо търсене, концепции и инструменти за развитие на туризма и маркетинга. След четвъртият семестър се предвижда практика във водещи туристически фирми и дестинации в България с цел анализ на дестинацията, следван от проучване, включващо изследване на проекти, които да помогнат разрешаване на местни задачи, включващи анализ на пазара и възможни предложения за инвестиции.

През третата година, ще изследва процеса за бизнес планиране за придобиване на по-задълбочени познания по финансово счетоводство, осъществяване на проекти за развитие и участие в една игра по управление на маркетинга. Предвидени са специални курсове на обучение, които да развият у студентите търговски, управленчески и комуникационни умения.

След шестия семестър се провежда практика в чужбина, организирана от NHTV с предоставена работа в конкретна туристическа дестинация в Европа или Азия.

Четвъртата година обучението на студентите се осъществява в Холандия в NHTV- като учебния процес включва участие в практически курсове и семинари по международен маркетинг, изследване на културно наследство, международни бизнес-комуникации, бизнес икономика, планиране и изследване на изникващите нови дестинации, устойчив туризъм и т. н.

Бакалавърската програма завършва чрез писане на теза или изготвяне на краен проект по управление.

В допълнение към английския се изучава още един чужд език.

Завършилите програмата получават едновременно българска диплома за завършена степен ”Бакалавър по туризъм” и холандска дипломаBachelor in International Tourism Management and Consultancy”.

Холандската бакалавърска диплома е акредитирана от Световната туристическа организация.

Повече информация

  Назад към Новини