Архив

Успешно участие на „Румелия”, асоцииран член на БХРА, на три международни изложения

07.04.2008

Добра оценка и голям интерес към представените вина на избата в Москва, Дюселдорф и в Пловдив

След дълъг, но успешен маратон в три страни, се завърнаха в България колегите ни от винарска изба „Румелия”, асоцииран член на БХРА. За успешното си участие в две европейски винени изложения и след това – и в международната изложба „Винария” те разказаха най-напред за сайта на БХРА (www.bhra-bg.eu).

Румелия

Своята продукция „Румелия” представи най-напред в изложението за вина и спиртни напитки PRODEXPO, което се проведе от 8 до 15 февруари т.г. в Москва. Участието им, станало възможно благодарение на съдействието на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, е на българския щанд, където се представят заедно седем български изби.

Румелия

„Висока винена култура, интерес към скъпи, но стилни и висококачествени вина - събрахме актуална и интересна информация за руския пазар, където проблем остават стриктните и многобройни мерки за внос на алкохол”, споделиха специално за сайта на БХРА експертите от „Румелия”.

Румелия

Следващото им участие е на PROWEIN – Дюселдорф, Германия от 16 до 18 март т.г. Това е едно от най-големите европейски винени изложения, където особено силно е например италианското представяне. На българския щанд в Германия участваха 17 български изби. Към тях проявиха интерес, както много немски, така и много белгийски, холандски, швейцарски фирми. В Дюселдорф „Румелия” получи висока оценка най- вече за Мерул Мавруд и Мерул Selection (купажно вино от сортовете Мавруд, Мерло и Каберне), където предпочитани са местните сортове пред интернационалните Мерло и Каберне Совиньон.

Румелия

На Международната изложба „Винария 2008” в Пловдив от 26 до 29 март т.г. винарска изба „Румелия” се представи за втора година. Участието им показа не само по-голям интерес към продукцията, но и разпознаваемост на името. На „Винария” колегите направиха промоция и на новото Розе Мерул - реколта 2007. Официално представиха и серията Мерул Резерва 2006 - отлежало вино 12 месеца в дъбови бъчви.


  Назад към Новини