Архив

Председателят на регионалната секция на БХРА в Добрич: „Няма синхрон между бизнес и образование!”

27.03.2008

Димитър Димитров, член на УС на БХРА и председател на една от най-големите структури на асоциацията в страната пред в. „Нова добруджанска трибуна”

“Липсва синхрон между образованието и бизнеса - категоричен е председателят на регионалната структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в Добрич Димитър Димитров. Вчера той - като представител на бизнеса, взе участие в срещата, организирана от Областна управа по проблемите на образованието. Въпреки многократните ни заявки, че липсват кадри в туризма, не се прави нещо повече от Министерството на образованието в тази посока.

Друг съществен проблем по отношение на кадрите е фактът, че строителството на хотели и ресторанти, и нови заведения значително изпреварва подготовката на кадрите. И тази година браншът е изправен пред сериозен проблем в това отношение. Надяваме се да бъде направена отново трудова борса, както и миналата година, със съдействието на дирекция "Бюро по труда", която в значителна степен ни помогна по намирането на персонал, така че през лятото да работим нормално” - каза още Д. Димитров пред в. „Нова добруджанска трибуна”.

Регионалната структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в Добрич е една от най-големите в страната и обединява десетки туристически обекти от много градове и курортни комплекси в Североизточна България. Сред тях е и известният семеен хотел „Резиденция” на семейство Стелияна и Георги Георгиеви, който спечели Годишната награда на БХРА за семеен хотел на 2007 година.


  Назад към Новини