Архив

Отново успешен „ИНФОТУР 2008” в Благоевград

20.03.2008

Хотелски комплекс „Езерец”, носител на Годишната награда на БХРА за тризвезден хотел на 2006 година беше домакин на презентацията, представяща Благоевград и региона като една от атрактивните туристически дестинации на страната

На 15 март 2008 т.г. в Благоевград се проведе “ИНФОТУР 2008 “. Представители на над 25 туристически агенции участваха в събитието, организирано от Регионалното сдружение на БХРА – Благоевград и с любезното съдействието на Историческия музей в града.

НФОТУР 2008

Инфотурът стартира с обяд в клуб хотел “Вароша”, където домакините показаха своята колекция от вина. След това участниците посетиха Историческия музей, където специално за случая бе организирана и демонстрация на традиционния ритуал по зарязването на лозята, който се прави в с. Илинденци.Петимата богове на виното от различните епохи, през които светът е преминал, слязоха на площада пред Историческия музей, за да благословят реколтата.Част от гостите получиха и специалните лозови венци, които се поставят по време на ритуала.

НФОТУР 2008

След това туроператорите, преминавайки през центъра на града с възхищението, че града е оживен и приветлив, посетиха СПА център „Хармония”, хотелите “Мерида” и “Вила Санта Крус”. Организаторът на срещата и председател на регионалното сдружение на БХРА в Благоевград – г-н Румен Калайджиев отбеляза, че: „Има какво да се покаже като история, традиции и култура в Благоевград и региона на гостите от останалата част от страната. Освен историческите забележителности, местния фолклор и неповторимата природа Благоевград е един от най-красивите градове в страната, университетски град с много млади хора. Новите хотелски бази също са на високо ниво, което може да задоволи претенциите и на най-изисканите посетители.”

НФОТУР 2008

Хотелският комплекс “ЕЗЕРЕЦ” – носител на Годишната награда на БХРА за тризвезден хотел на 2006 година, беше домакин на специална презентация, която представя Благоевград и околностите като една от най-атрактивните туристически дестинации и обсъдиха условията на работа на представените хотели с туроператори за 2008 година.

НФОТУР 2008


  Назад към Новини