Архив

Българският щанд на ITB’ 2008 - в топ 10 за най-добър щанд и представяне сред европейските дестинации на най-голямото туристическо събитие в годината

17.03.2008

Варна – промоцирана в Берлин от кмета Кирил Йорданов с модерна визия и разнообразен културен календар

България се представи на ИТБ Берлин 2008 г. - най-голямата туристическа борса за професионалисти с 48 фирми от 7 до 11 март т.г. Повече от 200 000 изложители и посетители от 180 държави и региони посетиха изложението, което се проведе за 39-ти път в Берлин. Целта на българското представяне беше да бъде провокиран интересът към нашата страна като уникална туристическа дестинация, която беше показана на националния щанд с площ от 299 кв. м. Част от усилията в тази насока е и кампанията "Българските символи", която също беше представена на българския щанд.

ИТБ Берлин 2008

Официалната българска делегация беше водена от председателя на ДАТ г-жа Анелия Крушкова. Десетки български фирми се представиха на борсата и този смисъл, по думите на г-н Манол Димитров, от Туристическото представителство на България в Германия, присъствието на страната като изложение е било „хубаво, функионално и достъпно за публика, специалисти и водене на професионални разговори; с отлична организация на пресконференцията и по изготвянето и изпращането на рекламните материали...”.

ИТБ Берлин 2008

Кметът на Варна – г-н Кирил Йорданов, носител на Годишната награда за 2007 г. на БХРА за община с най-ефективно сътрудничество, също участва в пресконференцията на борсата. Пред медиите той представи Варна като модерен европейски град с древната история, добра комуникация с близките туристически центрове и разнообразен културен календар. „Приятно впечатление на журналистите и гостите направи представянето на Варна като голям европейски и туристически център, както и преспапката и рекламните материали на Варна, предложени на българския щанд.”, сподели специално за www.bhra-bg.org и г-жа Йовка Иванова, комплексен управител на Гранд хотел Мусала Палас и член на УС на БХРА.

На ITB’ 2008 българският щанд беше включен официално в топ 10 за най-добър щанд и представяне сред европейските дестинации на най-голямото туристическо събитие в годината. Основните критерии за определяне на номинираните са: визия и дизайн на щанда, атмосфера, презентации, дейности и информация. Категориите за най-добри щандове са разделени на призове за дестинации по континенти, както и за туристически компании, хотелиерски бизнес и превозвачи.

ИТБ Берлин 2008

Материалът е публикуван и в рубриката "Пресата за нас"


  Назад към Новини