Архив

Международната конференция „Екохотелът“ на сп. Hotels&Restaurants Magazine предложи на участниците от страната полезна програма и добри практики в България и в чужбина

17.03.2008

При перфектна организация и гостоприемство в столичния хотел Holiday Inn българските хотелиери дискутираха как да станем „еко” с водещи световни експерти

Много членове на БХРА и техни колеги от страната участваха в Международната конференция «Екохотелът» на сп., която се проведе на 12 март т.г. в столичния хотел Holiday Inn. Програмата на събитието представи лекции и дискусии в три отделни панела. Специално за конференцията в България пристигнаха трима водещи експерти, които запознаха участниците с последните технологии, тенденции и добри практики в България и в чужбина.

Etara

Конференцията, в която участваха и председателят на БХРА – Благой Рагин, председателят на Националната СПА и уелнес асоциация Станимир Станков, председателят на Съвета по туризъм–София Витан Иванов, изпълнителният секретар на СБТИ Иво Маринов и др., беше открита от главният редактор на сп. Hotels&Restaurants Magazine Екатерина Геловска.

Etara

В рамките на конференцията участниците се запознаха с различни теми в панелите „Екохотелът – изборът на новото поколение”, „Добрите практики в Българиая и чужбина. Защо да ги следваме?” и „Нови технологии и финансиране на проектите”. Що е екохотел? Каква е разликата между изграждането на екохотел и въвеждането на принципи за екологично менажиране? С какво екологичното управление може да бъде полезно на хотелиерите и може ли да намали техните разходи? Как се финансират екопроектите? Кои са мерките, които ще направят хотела по-екологичен?

Etara

Известният американски експерт Лоурънс Хефлър запозна аудиторията с маркетинговите предимства на екологично менажираните хотели и кои са пътищата за привличане на повече клиенти. Л. Хефлър известен в САЩ като човека, създава името на брандове като Хилтън, Дисни, Американ Експрес и др. Проф. Фаусто Фаджиоли от Италия сподели опита си в изграждането и менажирането на селски екохотел, в привличането на нови клиенти и предоставянето на разнообразни услуги на гости с предпочитания към почивка в чиста природна среда.

Etara

Юрген Зайдел, директор инженеринг, иновации и развитие в петзвездната хотелска верига Six Senses анализира опита на компанията в съчетаването на екологичните изисквания и предоставянето на луксозни услуги, които привличат в хотелите на веригата най-високоплатежни гости. С хотелските си комплекси на Малдивите, в Тайланд, Виетнам, Дубай, Испания и др. Six Senses неслучайно се наложи като марка за най-високо качество и единение с природата.

Участващите в конференцията български експерти се запознаха в детайли с пътя от възникване на идеята за изграждане на екохотел или въвеждане на екологично менажиране в него до намиране на източници за финансиране, използване на съвременни технологии и сертифициране на хотела. Поканените международно признати експерти Л. Хефлър, проф. Ф.Фаджиоли и Ю. Зайдел отговаряха на многобройните въпроси на участниците – мениджъри, собственици и експерти в отговор на големия въпрос как да станем „еко” и как бизнесът и клиентите да спечелят от това.

Към перфектната организация на Международната конференция «Екохотелът», осигурена от сп. Hotels&Restaurants Magazine, екипът на столичния хотел Holiday Inn добави отлично обслужване, уют и внимание към всички участници. Кетерингът, техническото оборудване и приятната обстановка в залите допълни с професионализъм и стил програмата на деня. И в тон с темите на конференцията показа, че луксът може да бъде екологичен, когато се следват стъпките на отговорния бизнес за изграждането на устойчив туризъм и в България.


  Назад към Новини