Архив

Предстои Международната туристическа борса „Културен туризъм 2008” във Велико Търново

10.03.2008

Организаторите община Велико Търново и БХРА канят членове, партньори, и представители на туристическия бизнес да участват в петото изложение в старопрестолния град от 16 до 19 април т.г.

Община Велико Търново БХРА

Преди пет години Община Велико Търново и БХРА станаха инициатори за организирането на първата в България борса „Културен туризъм”, която се проведе в старопрестолния град с много оптимизъм и надежди за повече инвестиции и професионално промоциране на културния туризъм у нас. Тази година е факт петото издание на събитието, което намери своето място в календара на водещите туристически борси в България.

От 16 до 18 април 2008 г. във Велико Търново ще се проведе поредното международно изложение „Културен туризъм 2008”. Форумът се организира по инициатива на община Велико Търново и БХРА, съвместно с “Царевград Търнов” ЕООД, ДАТ и ABTTA.

В рамките на богата програма, борсата предлага възможност за участие в туристическото изложение на фирми, туристически организации, общини, културни институти, университети и др. да представят своя потенциал за създаване на туристически продукт от областта на културно- познавателния туризъм чрез рекламно-информационни материали. За първи път изложението се организира със съдействието на колегите от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (ABTTA) - пълноправен член на най-авторитетната европейска организация в туризма – ECTAA. На борсата ABTTA ще представят своите членове и дейността на асоциацията във Велико Търново.

Творческата програма на събитието, включва презентации, дискусии, промоции на различни държавни, общински и неправителствени организации. Борсата дава възможност за обсъждане и анализ на актуални въпроси, свързани със социализацията, промоцирането и поддръжката на културно-историческите обекти като част от културния туризъм и пр. За пети пореден път ще проведе и филмовият фестивал „На източния бряг на Европа” на който се представят филми, популяризиращи българското културно– историческо наследство и туризма.

Петото изложение „Културен туризъм 2008” – Велико Търново дава възможност за работни срещи на партньори и специалисти, представяне на туристическия продукт на десетки региони от страната, запознаване с дейността на различни културни институции. Спектакли, изложби, филми, награди ще съберат водещи имена на експерти и творци в областта на културния туризъм.

Освен в съпъстващата програма на изложението, БХРА ще участва във Велико Търново с щанд на който ще представя рекламно-информационните материали на своите членове от страната.

За допълнителна информация и въпроси: БХРА - г-жа Румяна Попова, тел. 02/987 65 86, e-mail: bhra_office@abv.bg; www.bhra-bg.org.

Програма

Покана

Заявка


  Назад към Новини